Föräldraseminarier

Om det är något vi på Mentor vet en hel del om så är det ungdomar. Därför förstår vi också vad det innebär att vara förälder till dem. Vi gör allt för att stötta, peppa och stärka alla föräldrar i deras föräldraskap.

Att vara förälder är ett oerhört viktigt jobb, både helt fantastiskt och utmanande. Tonårsföräldrar har ofta många frågor som de behöver få besvarade och tankar som de vill dela. Vi har ett stor kunskap om tonåringar och föräldraskap inom Mentor, men vi har också ett nätverk av fantastiska föreläsare som vi har knutit till oss under åren.

Våra partnerföretag har förmånen att boka föräldraseminarier som vi genomför på företaget. Möjligheten att boka ett föräldraseminarium finns också för andra aktörer, kontakta verksamhetschef Annika Cripps med en förfrågan.

Har du frågor?

Annika Cripps

+46 765263582
annika.cripps@mentor.se

Våra föräldraseminarier

Föreläsare: Cornelia Eneroth

Vi lever våra liv på många platser samtidigt. Hur påverkar det vår tid tillsammans i familjen? Seminariet handlar om skärmtid och dess påverkan på våra liv, både individuellt och i gemenskap.

Föreläsare: Karin Jordås, generalsekreterare Mentor Sverige och Mentor International
Att vara tonårsförälder är kanske den största utmaningen i föräldraskapet. Tonåringar testar gränser, söker frigörelse och en självständig identitet, något som ofta kan leda till missförstånd, frustration och konflikter. Hur kan du som förälder stödja och hjälpa din tonåring genom denna mognadsprocess?

Föreläsare: Anna Feuk

I det här seminariet får du inblick i olika former av konflikter som kan uppstå i en familj och hur du löser dem på ett konstruktivt sätt.

Föreläsare: Anna Feuk

Seminariet behandlar hur ungdomar mår idag, vilken roll självkänslan spelar för barns och ungdomars psykiska och fysiska hälsa och hur du som förälder kan bidra till att stötta och stärka ditt barn.

Föreläsare: Annika Rosénius

Seminariet handlar om hur du som förälder på ett effektivt sätt kan engagera dig i ditt barns skolgång och om den skillnad som du kan göra för ditt barn i skolans värld.

Föreläsare: Viveca Ernmark, leg. psykolog

Utseende, skolresultat, idrottsprestationer … Många ungdomar upplever att det ställs höga krav på dem. Krav som leder till stress och oro. Varför hamnar föräldrar i dessa fällor och vad kan vi göra åt detta?

Föreläsare: Viveca Ernmark, leg. psykolog

Hyper, lyssnar inte, orkar inte… Barn och ungdomar med ADHD och ADD har det ofta tufft. Men hur funkar ADHD och ADD egentligen? Och framför allt – vad hjälper?

Föreläsare: Lina Jallow

Barnen bemöts på olika sätt om det är en pojke eller flicka redan som nyfödda. Kan man ändra på det? Seminariet handlar om hur man kan ge sitt barn 100 möjligheter i stället för två.