Jobba hos Mentor

Mentor Sverige arbetar för att ungdomar mellan 13-17 år ska få en ökad framtidstro och stärkt självkänsla. Vi gör detta genom att erbjuda vuxna förebilder i mentorskap. Alla som arbetar för Mentor Sverige står upp för alla människors lika värde, vilket ska visa sig i ställningstaganden och handlingar. Vi finns på flera orter i landet och har egna regionkontor i Stockholm, Göteborg och Malmö.

jobba hos oss stor.png

Mentor Sverige söker kommunikatör

Vill du göra skillnad för ungdomar? Mentor Sverige söker orädd, initiativrik kommunikatör med intresse för samhällsfrågor. För oss är det viktigt att du är nyfiken och vågar testa nya vägar och idéer – vi är inne i en spännande utvecklingsfas just nu. Du är strukturerad, analytisk och håller dig uppdaterad kring vad som händer i omvärlden.

Vi tror att du har utbildning inom kommunikation, journalistik, PR eller marknadsföring, kanske har du skaffat dig motsvarande kunskap genom arbete. Oavsett – du har några års erfarenhet av att jobba med kommunikation i någon form. Du är strategisk och kunnig i såväl traditionella som digitala medier. För att trivas hos oss tror vi att du är prestigelös, flexibel och villig att arbeta med både stort och smått. För att vårt lilla team ska fungera är det viktigt att alla hugger i där det behövs.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Omvärldsbevakning
 • Utveckla och genomföra PR-kampanjer riktade till våra kärngrupper: ungdomar, volontärer, föräldrar och företag.
 • Ta fram strategier, budskap och aktiviteter för genomslag i både traditionella och sociala medier.
 • Jobba proaktivt mot media genom att skriva och redigera pressmeddelanden och debattartiklar. 
 • Ta fram nyhetsbrev och annat redaktionellt material som personporträtt av våra mentorpar. 

Vi söker dig som:

 • Har relevant utbildning inom exempelvis kommunikation, journalistik, PR eller marknadsföring
 • Är en strukturerad projektledare 
 • Har erfarenhet av opinionsbildning och/eller PR
 • Har erfarenhet av att skriva målgruppsanpassade texter

Det är meriterande om du dessutom …

 • Har erfarenhet av att initiera och driva samarbetsprojekt
 • Grafisk kompentens (Photoshop, InDesign, Illustrator med mera)
 • Är flytande i engelska i tal och skrift

Vi strävar efter jämställdhet och mångfald inom organisationen och detta gäller även för hur vi rekryterar. Tjänsten är en heltid, tillsvidareanställning efter sex månaders provanställning. Intervjuer sker på Mentors kontor på Brunnsgatan 21A, i Stockholm. Som medarbetare hos oss delar du en dynamisk miljö i centrala Stockholm med goda anställningsvillkor och personalförmåner. Intervjuer sker löpande. Tillträde: snarast möjligt. Sista ansökningsdag är den den 19 juni. Skicka in din ansökan så snart som möjligt, urval och intervjuer sker löpande.

Ansök genom att skicka CV och personligt brev till kommunikation@mentor.se. I din ansökan får du gärna svara på frågorna varför du vill jobba på just Mentor Sverige, och hur du skulle vilja bidra till att vår kommunikation utvecklas. Har du några frågor kontakta facklig lokalklubbsordförande Pedro Fuentes, pedro.fuentes@mentor.se eller kommunikationsansvarig, Sara Rumar, sara.rumar@mentor.se

 

 

skiljelinje.png