Föräldraseminarier

Om det är något vi på Mentor vet en hel del om så är det ungdomar. Därför förstår vi också vad det innebär att vara förälder till dem. Vi gör allt för att stötta, peppa och stärka alla föräldrar i deras föräldraskap.

mentor_sverige_allvarlig

​Våra partnerföretag har förmånen att boka något eller några av dessa föräldraseminarier vilka genomförs på företaget. Är ni inte ett partnerföretag men ändå intresserade av ett seminarium, maila en förfrågan till annika.cripps@mentor.se eller info@mentor.se.

Exempel på vårens seminarier:

Svartvitt Webb Cornelia.jpg

Är skärmtid kvalitetstid? Hur skärmtid påverkar våra liv

Föreläsare: Cornelia Eneroth

Vi lever våra liv på många platser samtidigt. Hur påverkar det vår tid tillsammans i familjen? Seminariet handlar om skärmtid och dess påverkan på våra liv, både individuellt och i gemenskap.

 

Svartvitt Webb karin.jpg

Himmel eller helvete? Att bli en bättre tonårsförälder

Föreläsare: Karin Jordås, generalsekreterare Mentor Sverige och Mentor International

Att vara tonårsförälder är kanske den största utmaningen i föräldraskapet. Tonåringar testar gränser, söker frigörelse och en självständig identitet, något som ofta kan leda till missförstånd, frustration och konflikter. Hur kan du som förälder stödja och hjälpa din tonåring genom denna mognadsprocess?

 

anna-feuk-mentor.jpg

Hur gör man när man bråkar? Verktyg för konflikthantering

Föreläsare: Anna Feuk

I det här seminariet får du inblick i olika former av konflikter som kan uppstå i en familj och hur du löser dem på ett konstruktivt sätt.

Våga vägra curla

Föreläsare: Anna Feuk

Seminariet behandlar hur ungdomar mår idag, vilken roll självkänslan spelar för barns och ungdomars psykiska och fysiska hälsa och hur du som förälder kan bidra till att stötta och stärka ditt barn.

 

 

 

Svartvitt Lorentina.jpg

Det händer inte mitt barn! Hur du som förälder förebygger missbruk 

Föreläsare: Lorentina Runander, ansvarig för mentorprogrammet, Mentor Sverige

Kan du som förälder förebygga missbruk hos ditt barn? Seminariet ger information om hur alkohol- och drogmissbruk uppkommer och vilken roll föräldrar spelar i detta. Du får lära dig vilka symptom du bör vara uppmärksam på, samt vilka risk- och skyddsfaktorer som finns i ungdomars liv.

 

Svartvitt Webb Annika.jpg

Föräldrarnas gåva – hur du hjälper ditt barn att lyckas i skolan

Föreläsare: Annika Rosénius

Seminariet handlar om hur du som förälder på ett effektivt sätt kan engagera dig i ditt barns skolgång och om den skillnad som du kan göra för ditt barn i skolans värld.

 

 

Svartvitt Webb Viveca.jpg

När endast perfekt är bra nog – hur du undviker perfektionismens tankefällor

Föreläsare: Viveca Ernmark, leg. psykolog

Utseende, skolresultat, idrottsprestationer … Många ungdomar upplever att det ställs höga krav på dem. Krav som leder till stress och oro. Varför hamnar föräldrar i dessa fällor och vad kan vi göra åt detta?

Låt hjälten hantera sin superkraft

Föreläsare: Viveca Ernmark, leg. psykolog

Hyper, lyssnar inte, orkar inte… Barn och ungdomar med ADHD och ADD har det ofta tufft. Men hur funkar ADHD och ADD egentligen? Och framför allt – vad hjälper?

 

lina-jallow-mentor.jpeg

Prinsessor och krigare

Föreläsare: Lina Jallow

Barnen bemöts på olika sätt om det är en pojke eller flicka redan som nyfödda. Kan man ändra på det? Seminariet handlar om hur man kan ge sitt barn 100 möjligheter i stället för två.

 

Ladda ned seminariemenyn som PDF

Ledarskap för föräldrar

Tillsammans med våra partnerföretag anordnar vi föräldrakurser för de anställda. Fler än 4 000 nöjda föräldrar har redan gått kursen som omfattar tre kurstillfällen.

  • Aktivt lyssnande - Sokratiskt frågande
  • Problemlösning och konflikthantering - Konsekvent förhållningssätt - Belöningar/bestraffningar
  • Självkänsla och självförtroende - Copingstrategier - Situationsanalys

Läs mer om kursen här

Kontakt: Annika Cripps 08-789 11 82, annika.cripps@mentor.se.