Mentorer loves Mentor

mentor_sverige_mentorpar_leende

 

Två timmar varannan vecka kan förändra både ditt och en ungdoms liv. Min mentorungdom och jag har blivit vänner, till och med väldigt nära vänner, och kommer förhoppningsvis förbli det tills den dagen då något av våra hjärtan slutar slå.

                  Sanna, 25 år

Jag är jätteglad att jag fått lära känna min mentorelev. Hon är en väldigt fin människa och vi har haft väldigt roligt tillsammans och haft många spännande samtal. Det har ibland varit en utmaning när hon frågat mig saker eller när vi pratat om något. Flera gånger har jag verkligen fått tänka till. Jag har fått rannsaka mig själv, fundera på vad jag egentligen tycker, varför och hur jag ska förklara det på ett bra sätt. Jag tycker det är väldigt kul att prata och umgås med någon som är 15 år gammal och få veta och höra vad hon tänker och tycker om saker.

                  Minna, 30 år

Jätteroligt! Givande, intressant, utmanande, utvecklande och fint.

                  Christian, 25 år

Jag skulle självklart rekommendera andra till detta! Jag har faktiskt redan gjort det till både vänner och kollegor som jag tror har möjlighet att delta och som skulle passa in. Det var ju så givande och bra att få lyfta och se en ungdom.

                  Johanna, 27 år

Jag tycker att det var ett mycket bra program som jag hoppas att fler deltar i. Det behövs fler bryggor i samhället mellan ungdomar och vuxna.

                  Anders, 42 år

Jag tycker att det har varit jättekul med många skratt och spännande samtal! Jag har inte behövt mer än finnas där för henne. På vägen själv lärt mig massor om både hur det är att vara 14år och om mig själv.

                  Anneli, 34 år

Jag tror jag har blivit en vän för min mentorelev. En vuxen vän som ändå förstår henne bättre än föräldrarna ibland, och som man kan prata med om andra saker.

                  Aida, 28 år

En otroligt lärorik och givande upplevelse, en speciell utmaning. Jag har lärt mig mycket främst om mig själv men jag har även fått en genuin inblick i livet som tonåring i en storstad, om hur de tänker, hur de fungerar, vad som är viktigt för dem och vad som inte är viktigt.

                  Carlos, 35 år

 

Jobbmentorer loves Mentor

Det var oerhört givande både att få vara med och göra skillnad och själv lära sig att beskriva vad man gör (är ju inte alltid man tänker till så mycket kring det egna yrket).

                  Jobbmentor, 29 år

Jag kände direkt att det var något jag ville göra. Jag tycker det är ett fantastiskt initiativ och minns själv hur svårt det var att få vettig input kring en yrkeskarriär när jag gick i skolan.

                  Jobbmentor, 34 år

Mötet med alla dessa unga människor och känslan av att kanske kunna bidra med något som kan vara positivt för några av dem. Det var också en nyttig övning att tänka igenom min yrkesroll och försöka att beskriva den på ett enkelt sätt.

                  Jobbmentor, 40 år

Jag tycker detta uppdrag är mitt i prick. Precis vad som behövs, precis vad jag hade önskat när jag gick i skolan. Jag tycker det är oerhört viktigt med verklighetsanknytning i skolan. Tror att det är A och O vad gäller hela skolans funktion.

                  Jobbmentor, 35 år