Ungdomar loves Mentor

mentor_sverige_skratt

 

Det roligaste med Mentor är att man får en ny kompis och något kul att göra. När jag blir stor ska jag också bli mentor. Det verkar fett kul!

                  Alejandro, 16 år

Det bästa var väl att kunna få prata och umgås med någon annan vuxen än föräldrar och lärare. Och det blev precis som jag tänkt mig. Det är väldigt skönt att kunna prata med en vuxen utan att behöva bli behandlad som ett barn.

                  Sarah, 17 år

Jag ville bara säga att jag är JÄTTEGLAD över att jag har en så fantastisk mentor. Jag är på nåt sätt modigare och vuxit helt enkelt. Det jag ville säga var att jag tror att när jag blir äldre kommer jag också bli mentor.

                  Siham, 16 år

Jag måste bara säga att ni gjort ett svinbra jobb, vi är som klippt och skurna för varandra. Jag tror inte att jag någonsin kommer sluta träffa henne. Det ska komma något riktigt stort emellan då, jag tycker om henne jättemycket. Vi presenterar inte varann som ”mentor” eller ”mentorbarn” utan vi är kompisar och presenterar oss som det.

                  Anna, 17 år

Tack för att ni fixade bästa mentorn till mig!

                   Hannes, 17 år

Jag har fått lära mig att det finns oftast mer än en väg att gå och det är viktigt att man ska försöka se så mycket möjligheter som möjligt i livet. Ingenting är omöjligt – och det verkar inte så heller. Jag har fått lära känna en person som jag antagligen inte under någon omständighet annars skulle gjort. Jag har fått göra massa roliga saker och har fått hjälp med annat. Min mentor har visat mig att om jag anstränger mig och tar tid och mod till mig så kan man göra det mesta i livet.

                  Love, 17 år

En mentor skiljer sig från andra vuxna som man vanligtvis träffar på, t.ex lärare eller nån förälder. Delvis för att en mentor är villig att prata så gott som allting och faktiskt lyssnar på dig. Själv tycker jag att fler ska prova på att ha mentor, man tjärnar mycket på det både kunskapsmässigt och vänskapsmässigt.

                  Minou, 16 år

Att vara med min mentor har varit sjukt kul. Hon har verkligen lyst upp vardagen! Hon har gett mig inspiration och råd. Hon har hjälpt mig upp när jag har varit nere. Det har verkligen varit givande och inte minst superroligt!

                  Jojo, 15 år

Första gången vi träffades var det så klart nervöst men vi upptäckte ganska snabbt att vi är väldigt lika.

                  Lucas, 17 år

Jag fick höra om Mentorprogrammet i skolan. Först sket jag i det bara, jag tyckte inte att det var något för mig. Men sen tänkte jag att det skulle vara kul att testa något nytt. Annars hade jag ändå bara suttit hemma och spelat tv-spel. Jag ångrar verkligen inte att jag provade.

                 Johanna, 15 år