Efter Black Friday – nu kommer Giving Tuesday

Black Friday och Cyber Monday – november handlar om konsumtion. Giving Tuesday, den 28 november, kommer efter Black Friday-helgen och handlar om att ge tillbaka till samhället genom att donera pengar till organisationer. Genom att swisha till Mentor Sverige bidrar du till att fler ungdomar kan få en egen mentor.

28 november 2017 | Mentorskap

Black Friday är en dag som är starkt kopplad till den amerikanska högtiden Thanksgiving, som alltid infaller den fjärde torsdagen i november. Shopping, rea och konsumtion står i fokus under Black Friday, dagen efter Thanksgiving.

I Sverige är Black Friday en relativt ny företeelse – för några år sedan började butiker och e-handlare marknadsföra Black Friday med specialerbjudanden och reor.

Men om vi ska konsumera mer kanske vi också borde ge mer? Giving Tuesday är en global rörelse, som grundades i New York 2012 av stora aktörer och influencers i samarbete med United Nations Foundation. Idag ingår tusentals organisationer i rörelsen, och vi på Mentor vill förstås vara en del av den:

”#GivingTuesday harnesses the potential of social media and the generosity of people around the world to bring about real change in their communities; it provides a platform for them to encourage the donation of time, resources and talents to address local challenges. It also brings together the collective power of a unique blend of partners— nonprofits, civic organizations, businesses and corporations, as well as families and individuals—to encourage and amplify small acts of kindness.

As a global movement, #GivingTuesday unites countries around the world by sharing our capacity to care for and empower one another.”

Här kan du läsa allt om GivingTuesday. 

Swisha 20 kronor till Mentor Sverige på 123 388 09 78

Sara Rumar

Sara Rumar

Sara Rumar är kommunikationschef på Mentor Sverige.