Du måste acceptera cookies för inriktning för att kunna titta på videos via YouTube.

SEB och Proffsmentor på Rålambshovsskolan

SEB och Rålambshovsskolan står för det största Proffsmentor i Mentors historia – under tre dagar har SEB:s personal och elever tillsammans rett ut ekonomiska begrepp, gjort budget och skrivit CV.

Under tre förmiddagar har fem högstadieklasser från Rålambshovskolan fått träffa företagsrådgivare, kundansvariga och kapitalförvaltare från SEB. Tillsammans har de skrivit CV, rett ut ekonomiska begrepp och gjort en noggrann budget. De har även pratat framtid och drömmar och fått veta att vägen till banken många gånger varit snirklig.

– Det verkar härligt att jobba stort med ordning och reda. Jag trodde faktiskt de skulle vara mer strikta men tydligen behöver inte ens alla som jobbar här ha kostym, sa Vilda Henriksson från 8F.

”Vi pratade aldrig om drömmar”

Simon Afewoki var en av proffsmentorerna från SEB. Som avslutning höll han ett uppskattat tal med tips inför gymnasievalet och livet i stort.

– Många funderar på vad de vill jobba med men inte vad de tycker är kul. Klura ut vad som är kul och ha vänner omkring dig som du kan prata drömmar med utan att skämmas, sa Simon Afewoki.

Han berättade själv om sin uppväxt i Angered i Göteborg. Hur han vid 15 kört bil och vid 16 stulit en bil men hur han i hemlighet beställde hem och pluggade företags årsredovisningar och drömde om ett annat liv.

– Jag och mina vänner pratade aldrig om drömmar, mål eller ambitioner. Nu i efterhand har jag insett att det inte är livsavgörande att välja fel gymnasieprogram utan att det som är avgörande är att inte ta beslut baserat på sina vänner.

Snack över gräddtårtor

Över åtta stora gräddtårtor diskuterades även den där andra pressen. Hur det är lätt att glömma bort vad man tycker är kul när man måste träna, se bra ut och få höga betyg.

– Men även om saker ibland känns krångliga och svåra så är det grymma med att vara 14 att man har tid att tänka och känna efter. Det har ni alla här inne och det är coolt, sa Simon Afewoki.

SEB stödjer Mentor Sverige som General Partner sedan många år. Samarbetet innebär att SEBs personal har möjlighet att engagera sig i Mentors olika mentorprogram samt närvara på Mentors föräldrakurser och seminarier. Proffsmentorprogrammet är ett skräddarsytt projekt framtaget i nära samarbete med SEB.

Senaste nyheterna

Visa alla nyheter

Ungdomar skapar nya designer till IKEA

Under våren 2024 inleddes ett samarbete mellan vår partner IKEA och organisationen Möllans Basement, i Malmö.  I projektet kommer ungdomar...
Läs mer

Ett gruppmentorskap om entreprenörskap och företagsekonomi

Entreprenörskap, företagsekonomi och att gå från affärsidé till verklighet är några av områdena som Özge Özen Zink och Yasser Kaddour...
Läs mer

Tahir om sin medverkan i Mentor Boost

Tahir Khan är en av Mentor Sveriges mest flitiga volontärer och har engagerat sig som mentor, coach och inspiratör sedan...
Läs mer

AstraZeneca och Mentor Sverige i samarbete

Tillsammans med vår general partner AstraZeneca genomför vi pilotprojektet Boost4Life som syftar till att stärka ungas mentala hälsa och välbefinnande...
Läs mer

Champ på SEB om sin medverkan i Mentor Inspo

Chanakiet ”Champ” Sonthinoi är projektledare på SEB och har under våren deltagit i Mentor Inspo. Det är ett digitalt program...
Läs mer

7 miljoner kronor till arbetet för att stärka ungas framtidstro

Vid Svenska Postkodlotteriets Årliga utdelning den 14 mars stod det klart att Mentor Sverige är en av de 61 ideella...
Läs mer

Träffa vårt mentorpar Jonathan och Mehran

Det var sex år sedan som Jonathan och Mehran påbörjade sitt mentorskap i Göteborg. Under våren 2022, gjorde vi på...
Läs mer

Träffa Tone Myhre-Jensen på Advokatfirman Cederquist

Sedan 2014 har Advokatfirman Cederquist engagerat sig i Mentor Sveriges verksamhet och inspirerat unga inför framtidens liv och arbetsliv. För...
Läs mer

KPMG på Mentor Boost

En kall februarionsdag deltog fyra coacher från Mentor Sveriges partnerföretag KPMG i Mentor Boost. Eleverna och coacherna diskuterade inre och...
Läs mer

Rihab Garci blir gruppmentor

Rihab Garci kommer under våren vara gruppmentorer till ungdomar från Mentor Sverige – med inriktning mot litteratur och författarskap.
Läs mer