Mentor 25 år!

I år firar vi 25 år som organisation. Jubileumsåret firas med en festligare visuell identitet och senare i år kommer även ett firande äga rum.

26 mars 2019 | Nyheter

För 25 år sedan grundades Mentor Foundation av H.M. Drottning Silvia tillsammans med Världshälsoorganistationen WHO. Mentor har under 25 års tid hjälpt ungdomar att bli tryggare i sig själva och få växa i sin takt med hjälp av stöd från en vuxen förebild. Många mentorpar har hittat en vän för livet, medan andra ungdomar har fått en skjuts i rätt jobbriktning. På Mentor lever man efter visionen om att alla unga förtjänar en mentor och har gjort det i 25 år.

– Mentors verksamhet är otroligt viktig och har spelat en stor roll i många ungdomars liv och utveckling de senaste 25 åren. Mentorskap är givande för både ungdomen och mentorn som bestämmer sig för att ägna tid åt att göra framtiden ljusare för en tonåring.

– Mentors verksamhet är otroligt viktig och har spelat en stor roll i många ungdomars liv och utveckling de senaste 25 åren. Mentorskap är givande för både ungdomen och mentorn som bestämmer sig för att ägna tid åt att göra framtiden ljusare för en tonåring, säger Yvonne Thunell, ordförande på Mentor Sverige.

Stort firande i höst
På Mentor är förberedelserna i full gång inför firandet av att Mentor fyller 25 år. Den första etappen av firandet inleds med nya festliga loggor. Nu planeras det även inför det spännande eventet, Mentordagen i november. En dag tillägnad att belysa vad Mentor betyder för både ungdomar, volontärer och företag.
– Det kommer bli en inspirerande dag där både mentorpar och företag kommer kunna delta i olika aktiviteter för att fira vårt jubileumsår, berättar Yvonne Thunell.