Informationsmöte om mentorskap

Boka ett digitalt informationsmöte om mentorskap

Funderar du på att bli mentor? På denna sida kan du som bor i Stockholm, Uppsala, Göteborg eller Örebro boka ett digitalt möte där du får mer information om Mentorskap. Vi berättar vad du ska tänka på och vad du kan förvänta dig när du är mentor till en ungdom.

Vi hoppas detta kan hjälpa dig att komma vidare i ditt beslut om att bli mentor hos oss! Du får också chans att ställa frågor direkt till oss.  Anmäl dig på någon av tiderna nedan!

Här kan du läsa mer om att vara mentor till en ungdom

Här hittar du svar på några av de vanligaste frågorna vi får om att vara mentor

23 mars 12.00-12.30

13 april 12.00-12.30

Vad innebär ett mentorskap?

Hos oss är du mentor till en eller flera ungdomar i 13-17 år under sex till tolv månader. Under den tiden träffas ni två gånger i månaden. Du får inte betalt utan det är helt och hållet ett ideellt åtagande. Däremot får du ersättning i efterhand för de aktiviteter du och din ungdom haft på era träffar.

Mentorskap är viktigt, då det ger ungdomen möjlighet att utvecklas personligt och karriärmässigt. Du som mentor kan hjälpa till att hitta mål, se möjligheter, hantera utmaningar, bolla och strukturera tankar. Men bara att du finns där som en extra klok och trygg vuxen som ungdomen kan prata med gör enormt stor skillnad för framtiden. Om du bor i Stockholm, Göteborg, Uppsala eller Örebro kan du ansöka om att bli mentor hos oss.

Här kan du läsa mer om vårt volontärarbete

Här kan du läsa mer om att vara mentor till en ungdom

 

Min mentor är min största förebild och en stor inspirationskälla
UNGDOM I MENTORSKAP

Mentor Sverige förverkligar drömmar och öppnar dörrar

Vi är en ideell organisation, grundad av H.M. Drottningen, som sedan starten 1996 arbetat med mentorskap. Tillsammans med volontärer, skolan och näringslivet skapar vi ett sundare samhälle där vi får unga att växa, bli starkare och tro på sig själva.

Jag vill bli mentor

Känner du redan nu att du vill bli mentor till en ungdom? Då kan du anmäla dig nedan!