Du måste acceptera cookies för inriktning för att kunna titta på videos via YouTube.

Fokusskola

Vi skapar en värld där unga får växa och utvecklas hälsosamt

Vi ser en inneboende potential hos ungdomar som inte alltid frigörs. Drömmar som känns oåtkomliga och dörrar som känns stängda. I förlängningen kan detta leda till att framtidstron- och självkänslan minskar vilket medför negativa effekter på hälsan. Tillsammans med skolor och företag arbetar vi på Mentor Sverige förebyggande genom förebilder, inspiration och kunskap. Vi möjliggör drömmarna och öppnar dörrarna.  Vi brukar säga att vi frigör ungdomars potential.

Vill du bli fokusskola?

Tillsammans med er i skolan frigör vi kraften i det mänskliga mötet mellan vuxna och ungdomar genom det kraftfulla verktyget mentorskap. Alla våra program är dessutom utformade så att det passar in i läroplanen. Så att vi tillsammans kan få alla ungdomar att växa!

Genom våra olika program och projekt arbetar vi på Mentor med att ge ungdomar stärkt självkänsla, utökad egenmakt och mer framtidstro. Tillsammans med engagerade företag, skolor och vuxna utbildar vi unga, ger stöd till föräldrar, sprider kunskap och bildar opinion.

 

Vad finns det för olika program för mig som skola att ta del av?

Vi har två program som riktar sig till dig som skola. Mentor Inspo, där vi snackar vi om livet, studieval, arbete och karriär. I Mentor Boost genomför vi workshops där eleverna får hjälp att ta reda på vem de vill vara och vad de vill göra i framtiden. Mentor Talks är seminarium där vi pratar om viktiga ämnen, delar kunskap och inspiration, föreläsningar och kurser så att fler vuxna kan stärkas i sin roll som föräldrar och förebilder. Nedan läser du mer om våra program.

Vi har dessutom ett individuellt Mentorprogram som ungdomen på fritiden kan genomgå. För att få hjälp att hitta sig själv och få bättre självkänsla, framtidstro eller bara bra vägledning mot det yrke man siktar på. Läs mer om Mentorprogrammet här.

Har din skola behov av extra stöd. Då kan du bli en av våra fokusskolor. Hör av dig så berättar jag mer.

Fayyad Assali, Verksamhetschef
+46761952099,

Vi har ett tätt samarbete med våra fokusskolor

Vi har några skolor i Stockholm och Göteborg som vi har ett tätare samarbete med än andra skolor. Vi kallar detta fokusskolor. Här nedan ser du vilka detta är.

Stockholm: Järvaskolan, Sätraskolan, Västerholms friskola, Grönkullaskolan och Grimstaskolan.

Göteborg: Ryaskolan, Brunnsboskolan och Utmarksskolan.

Aktiviteter att ta del av

Mentor Inspo

Vi snackar livet, studieval, arbete och karriär. Eleverna får träffa några av våra inspiratörer som berättar om sin resa – varvat med frågor och annan interaktion. Korta sessions för framtiden! Läs mer och anmäl din skola idag!
Läs mer om Mentor Inspo

Mentor Boost

Workshops med våra coacher där eleverna får grym kunskap. Under två inspirerande halvdagar pratar vi om vem du vill vara och vad du vill göra, oavsett om det är handlar om personlig utveckling eller framtida yrkesval.
Läs mer om Mentor Boost

Mentorprogrammet

Vårt huvudprogram där man som ungdom får en mentor under sex månader. Någon som finns här för dig – oavsett vem du är, vad du vill göra eller vem du vill bli. Inget problem är för litet, ingen dröm är för stor.
Läs mer om mentorprogrammet

Mentor Talks

Formatet där vi pratar om viktiga ämnen, delar kunskap och inspiration. Föreläsningar och kurser med våra experter så att fler vuxna kan stärkas i sin roll som föräldrar och förebilder.
Läs mer om Mentor Talks
Man blev mindre stressad när man fick veta andras vägar till sina yrken och att dom inte alltid var så ”perfekta”. Till vår skola kom en kille med dyslexi och jag kunde se att de inte alls behövde förstöra för ens framtid.
Elev om Mentor Inspo

Lyssna till Helya Riazat om Mentor och Järvaskolans samarbete