Du måste acceptera cookies för inriktning för att kunna titta på videos via YouTube.

Ungdom

Skaffa en vuxen förebild och mentor

Vi på Mentor Sverige finns här för dig som är ungdom. Vi har en vision om att alla unga ska få växa och kunna nå sina drömmar. Är du mellan 13-19 och bor i Stockholm, Göteborg, Uppsala eller Örebro kan du få en mentor som kan peppa dig att hitta dina styrkor och pusha dig till att göra din grej.

En mentor är en schysst vuxen som du träffar ungefär två gånger i månaden under sex månader. En person som du kan hitta på roliga aktiviteter med, som kan hjälpa dig med att skriva ditt CV, tipsa dig om jobb och lite till. De flesta av ungdomarna som haft en mentor hos oss säger ofta att det är det bästa de har gjort!

Välj mellan två olika mentorskap

Antingen har du en egen mentor som du träffar själv. Ni fikar, går på bio eller så kanske ni gör läxor ihop. Ni kan också vara med på gemensamma aktiviteter som vi på Mentor anordnar. Under dessa tillfällen träffar ni andra mentorpar och personal från oss på Mentor. Perfekt för dig som vill ha egentid med en vuxen förebild.

Eller så går du med i vårt gruppmentorskap. Då ses du i en liten grupp med två till tre andra ungdomar som har samma intressen som dig. Perfekt för dig som vill ha ett mentorskap ihop med en kompis. Eller för dig som vill träffa nya vänner och få en mentor samtidigt!

 

Vilket mentorskap passar dig bäst?

Läs mer nedan.

Mentorskap
Skaffa en egen mentor

Få en vuxen förebild att hänga och prata med två gånger i månaden. Någon som finns där när du behöver och som du...

Gå med i gruppmentorskap
Gå med i gruppmentorskap

Kombinera ett mentorskap med att få nya vänner med samma intresse som dig! Läs mer om gruppmentorskap här...

Det är en mentor

En mentor är en vuxen som lyssnar på dig, som peppar och hjälper dig hitta dina styrkor.

Du träffar din mentor två gånger i månaden under ett halvår. Kanske går ni en promenad, tar en fika, går på bio eller ser en utställning. Vi anordnar också roliga aktiviteter på våra kontor i Stockholm och Göteborg där ni kan träffa andra mentorpar. Är du mellan 13-19 år kan du få en mentor och vuxen förebild gratis via oss.

Läs mer om att skaffa en mentor här!

Det gav mig en ny vän som jag kan prata med och få en vuxens åsikt utanför min familj. Jag vågar prata mer nu än innan.
Yasmine
MENTOR UNGDOM

Vad är ett gruppmentorskap?

Skulle du vilja kombinera ett mentorskap med att få nya vänner med gemensamma intressen? Då är vårt gruppmentorskap perfekt för dig!

Under sex månader kommer du och några andra ungdomar, i samma ålder, ses ungefär en gång i månaden och hänga med en vuxen som delar ditt intresse och som just du är nyfiken på. När ni ses kanske ni går på en utställning, fikar eller hälsar på hos mentorns jobb.

Läs mer om att gå med i vårt gruppmentorskap här!

Så här fyller du i ansökan

Här är en film där du kan se hur man fyller i ansökan om att skaffa en mentor.

96%

som haft en mentor skulle rekommendera en kompis till att skaffa en mentor

94%

som haft en mentor tycker att de fått kunskap som de kan använda i framtiden
MENTORPROGRAMMET

Om mentorskap

Se och hör vad andra tycker om att ha mentor och vara mentor.
Jag har tänkt på er och allt mentorprogrammet gjort för mig. Jag tar studenten nu och ni har gjort så mycket för att jag ska var här och jag är väldigt tacksam för det.
MENTORUNGDOM

Här finns kunskap till dig som vill utvecklas

Så stärker du sin självkänsla

Stärk din självkänsla genom att tänka positivt och var snäll mot dig själv. Här kan du få konkreta tips på hur du gör.
Läs tipsen här

Så här förbättrar du ditt självförtroende

Självförtroendet handlar om att du vet hur bra du är på något. Självförtroendet kan till skillnad av självkänsla variera mellan olika områden och uppgifter. Här får du tips hur du kan göra.
Läs tipsen här

Vad gör en mentor

En mentor hjälper dig att bli bättre på det du vill. Någon som finns där och kan vägleda dig både i det personliga och professionella. Läs mer om vad en mentor är här.
Läs mer här

Tipsa en kompis