Du måste acceptera cookies för inriktning för att kunna titta på videos via YouTube.

Mentor Inspo Mega

Titta på Mentor Inspo Mega

Välkomna till Sveriges största digitala skolevent för högstadiet och gymnasiet!

Över 18 000 skolelever har redan sett vårens program av Mentor Inspo Mega – Framtidens jobb! Nu kan du också ta del av programmet.

I det fullspäckade programmet, på 45 minuter, har vi bjudit in spännande personer som delar med sig av kunskap, studier och karriär med fokus på framtidens jobb. Här får eleverna ta del av konkreta tips och inspiration på teman som AI och tech, hållbarhet och klimat, vård och mat. Hur kommer framtiden att se ut i dessa olika fält och hur kan dagens ungdomar bidra till att utveckla dem och vara en del av dem?

Mentor Inspo Mega är kostnadsfritt för er skola och sändes den 4 juni. Titta på hela programmet här!

Val inför framtiden 

Skolverket betonar vikten av att skolan rustar eleverna för det livslånga lärandet med tanke på förändringar i arbetslivet, digitaliseringen, teknisk utveckling och miljöfrågor. Elevens studie- och yrkesval är avgörande för deras framtid och där vill vi på Mentor vara med och bidra.

Inspiratörerna som deltar

Therése Lindgren

Therése Lindgren är en av Sveriges största influencers. Hon är även aktivist och opinionsbildare samt ambassadör för WWF. Hon är författare till fyra böcker, för målgruppen unga, med teman på såväl psykisk ohälsa som hur vi blir bättre på att ta ansvar för vår planet. I Mentor Inspo Mega kommer Therése dela med sig av sin resa och berätta om varför hållbarhet är viktigt för henne.

Ankit Desai

Ankit Desai är CEO på skivbolaget Snafu records, datadrivet skivbolag som jobbar med AI som sitt främsta verktyg för att hitta nya talanger. Han växte upp i Mumbai, Indien, och har bott i både Frankrike och USA, innan han kom till Sverige. I programmet kommer han bl a prata om vad AI egentligen är och dela vad hans utbildning på Handelshögskolan i Stockholm betytt för hans karriär.

Matilda Jackson

Matilda Jackson är krogdrottningen som ligger bakom nyöppnade restaurang Gondolen och Riche Fenix. Hon är även styrelseordförande för Svenska Brasserier. I vårens program kommer hon prata om hur hennes jobbresa sett ut och om hur vi kommer se på mat i framtiden.

Julia Eklöf

Julia Eklöf är utbildad personalvetare från Örebro som provar på drömlivet i New York. Hon har bl a jobbat som Project manager på Spotify i New York och kommer i programmet dela med sig av sin resa och sina bästa tips för att få drömjobbet.

Alexander Zadruzny

Alexander Zadruzny är läkarstudent och poet. Han har också programlett det populära ungdomsprogrammet "Tänk till talkshow" på UR. Han brinner för dagens unga och för att alla ska ha möjlighet att växa upp med samma förutsättningar. I programmet kommer han prata om varför han valt att plugga till just läkare, vad han tänker om framtidens arbetsliv inom vården och dela med sig av sina studietips. Foto via Karolinska.

Sara Mecconen

Sara Mecconen är årets programledare i Mentor Inspo Mega. Hon är utbildad socionom och driver den populära podcasten Galdem a talk – som nu också blivit en liveshow.

Abdulrahman Bulale

Abdulrahman Bulale är ungdomsambassadör hos Mentor och programledare i Mentor Inspo Mega. Han är en 17-årig opinionsbildare och framgångscoach som brinner för att dagens unga ska ha en egen röst.

Så här fungerar Mentor Inspo Mega 

  • Mentor Inspo Mega är kostnadsfritt och sänds digitalt den 4 juni kl 10:00-11:00. 
  • Vi skickar ut en länk till dig som kontaktperson på skolan några dagar innan för att ni ska kunna se sändningen i helklass. 
  • Har inte er skola möjlighet att delta den 4 juni men är intresserade? Fyll i anmälan ändå för att ta del av eventet vid ett annat datum! 

24 000 elever

tog del av Mentor Inspo Mega 2023.

88% av ungdomarna

har fått nya insikter och kunskap om världen efter skolan genom Mentor Inspo Mega.

Titta på vinterns Mentor Inspo Mega

Att inspiratörerna gav massor av tips när det kan vara svårt eller tufft i livet samt att man få bra med kunskaper. Att man ska kunna ha bra självkänsla men att kunna bygga på sin självförtroende. Att kunna våga tro mera på sig själv.
Ungdom om det bästa med Mentor Inspo Mega
Jag tyckte det var bra att man fick se att man verkligen kan göra det man drömmer om – och att det är viktigt att våga misslyckas och testa nya saker.
Ungdom om det bästa med Mentor Inspo Mega

Upptäck vårt program Mentor Inspo

För dig som jobbar i skolan vill vi tipsa om vårt digitala program Mentor Inspo – som ger eleverna karriärinspiration för framtiden. Det är kostnadsfritt, passar alla årskurser i hela högstadiet och gymnasiet och sänds live på utvalda datum per termin. Läs mer och boka här!