Du måste acceptera cookies för inriktning för att kunna titta på videos via YouTube.

Mentor Inspo Mega

Anmäl din skola till Mentor Inspo Mega

Välkomna till Sveriges största digitala skolevent för högstadiet och gymnasiet!

Efter vinterns succé, där över 12 500 skolelever tog del av Mentor Inspo Mega, presenterar vi nu vårens program – Framtidens jobb!

I programmet har vi bjudit in spännande personer som delar med sig av både kunskap och inspiration på temat framtidens studier och jobb. Under en timme får eleverna ta del av konkreta tips och inspiration på teman som AI och tech, hållbarhet och klimat, vård och mat. Hur kommer framtiden att se ut i dessa olika fält och hur kan dagens ungdomar bidra till att utveckla dem och vara en del av dem?

Mentor Inspo Mega är kostnadsfritt för er skola och sändes den 4 juni. Anmäl er skola idag! (Har inte er skola möjlighet att delta den 4 juni men är intresserade? Fyll i anmälan ändå för att ta del av eventet vid ett annat datum!) 

Enligt Skolverket finns det ett tydligt uppdrag för skolan att genom studierna ge eleverna en grund för att stärka det livslånga lärandet. Förändringar i arbetslivet, digitaliseringen och den tekniska utvecklingen, samt miljöfrågornas komplexitet ställer nya krav på människors kunskaper och sätt att arbeta.

Att göra val inför framtiden är en ständigt pågående process. Elevens studie- och yrkesval har stor betydelse för hur livet kommer att utvecklas i framtiden – här vill vi på Mentor vara med och bidra.

Några av inspiratörerna som deltar. Fler tillkommer!

Therése Lindgren

Therése Lindgren är en av Sveriges största influencers. Hon är också aktivist och opinionsbildare samt ambassadör för Naturskyddsföreningen. Hon är författare till fyra böcker, för målgruppen unga, med teman på såväl psykisk ohälsa som hur vi blir bättre på att ta ansvar för vår planet. I Mentor Inspo Mega kommer Therése dela med sig av sin resa och berätta om varför hållbarhet är viktigt för henne.

Alexander Zadruzny

Alexander Zadruzny är läkarstudent och poet. Han har också programlett populära ungdomsprogrammet "Tänk till talkshow" UR. Han brinner för dagens unga och för att alla ska ha möjlighet att växa upp med samma förutsättningar. I programmet kommer han prata om varför han valt att plugga till just läkare, vad han tänker om framtidens arbetsliv inom vården och dela med sig av sina studietips.

Matilda Jackson

Matilda Jackson är krogdrottningen som ligger bakom nyöppnade Gondolen och Riche Fenix och styrelseordförande för Svenska Brasserier. I vårens program kommer hon prata om hur hennes jobbresa sett ut och om hur vi kommer se på mat i framtiden.

Julia Eklöf

Julia Eklöf är utbildad personalvetare från Örebro som provar på drömlivet i New York. Hon har bl a jobbat som Project manager på Spotify i New York och kommer i programmet dela med sig av sin resa och sina bästa tips för att få drömjobbet.

Sara Mecconen

Sara Mecconen är årets programledare i Mentor Inspo Mega. Hon är utbildad socionom och driver den populära podcasten Galdem a talk – som nu också blivit en liveshow.

Titta på vinterns Mentor Inspo Mega

Så här fungerar Mentor Inspo Mega 

  • Mentor Inspo Mega är kostnadsfritt och sänds digitalt den 4 juni kl 10:00-11:00. 
  • Vi skickar ut en länk till dig som kontaktperson på skolan två dagar innan för att ni ska kunna se sändningen i helklass. 
  • Har inte er skola möjlighet att delta den 4 juni men är intresserade? Fyll i anmälan ändå för att ta del av eventet vid ett annat datum! 

24 000 elever

tog del av Mentor Inspo Mega 2023.

88% av ungdomarna

har fått nya insikter och kunskap om världen efter skolan genom Mentor Inspo Mega.
Att inspiratörerna gav massor av tips när det kan vara svårt eller tufft i livet samt att man få bra med kunskaper. Att man ska kunna ha bra självkänsla men att kunna bygga på sin självförtroende. Att kunna våga tro mera på sig själv.
Ungdom om det bästa med Mentor Inspo Mega
Jag tyckte det var bra att man fick se att man verkligen kan göra det man drömmer om – och att det är viktigt att våga misslyckas och testa nya saker.
Ungdom om det bästa med Mentor Inspo Mega

Upptäck vårt program Mentor Inspo

För dig som jobbar i skolan vill vi tipsa om vårt digitala program Mentor Inspo – som ger eleverna karriärinspiration för framtiden. Det är kostnadsfritt, passar alla årskurser i hela högstadiet och gymnasiet och sänds live på utvalda datum per termin. Läs mer och boka här!