Mentor Inspo Mega

Mentor Inspo Mega - Entreprenörskap

Välkomna till Sveriges största digitala skolevent Mentor Inspo Mega!

Årets tema är Entreprenörskap och vi har bjudit in några av Sveriges största och mest spännande entreprenörer för att dela kunskap och inspirera era elever. Vi bjuder på olika inslag på temat entreprenörskap, studieval och jobb. Bland annat har vi med två personer som har startat sina karriärer på gymnasiet genom sitt UF-företag, Red Locker.

Mentor Inspo Mega är kostnadsfritt för er skola och sänds den 1 juni kl 9:30-11:00.

Har inte er skola möjlighet att delta den 1 juni men är intresserade? Fyll i anmälan ändå för att ta del av eventet vid ett annat datum.

Skolan ska bidra till att alla elever utvecklar kunskaper och förhållningssätt som främjar entreprenörskap, företagande och innovationstänkande vilka ökar elevernas möjligheter till framtida sysselsättning, genom företagande eller anställning.

– Skolverket

Våra inspiratörers perspektiv bidrar med nya insikter och blir till en konkret kontakt med världen efter skolan. Vi vill visa på bredden – men kanske framförallt möjligheterna!

Inspiratörerna som kommer att delta ser du nedan.

Liza & Clara, grundare av RedLocker

Från att vara främlingar på gymnasiet till affärspartners i Draknästet. RedLocker grundades som ett UF-företag i gymnasiet av Liza Eriksson och Clara Lidman. Efter deltagandet i SVT:s Draknästet fick de investeringar och kunde fortsätta driva sitt framgångsrika bolag.

Johannes Schildt, grundare av KRY

Johannes Schildt är VD och medgrundare av KRY, Europas största och främsta digitala vårdgivare. Han såg brister inom vården och ville åtgärda dem genom att göra den tillgänglig för alla. Johannes har flera gånger fått entreprenör-utmärkelser.

Vanessa Lindblad, medgrundare av Caia

Vanessa Lindblad flyttade från Umeå till New York, där hon pluggade marknadsföring. Hon är medgrundare till Caia Cosmetics och manager till Bianca Ingrosso. Vanessa bidrar till flera olika bolag med kunskap och investeringar som affärsängel. Hennes tidigare podcast ”Nu börjar livet” blev utsedd till Årets podd i Guldpodden.

Michaela Hamilton, manusförfattare

Michaela Hamilton är den kreativa entreprenören som jobbar som manusförfattare och film-och serieskapare. De senaste åren har hon skrivit manus till några av Sveriges mest sedda serier inom kategorin unga vuxna. Hon var en av manusförfattarna till serien Eagles på SVT Play som blev nominerade i Kristallen och Venice TV Awards. Michaela har även författat avsnitt av Zebrarummet på Viaplay samt är medskapare till "Håll Andan!" på CMore.

Erik Hoestra, grundare av FLOREA

Erik Hoestra är grundare av FLOREA, som springer ur en lång familjetradition, vilka säljer blomsterfröer på nätet. Under flera år arbetade Erik på Plantagen med inköp av fröer och blomsterlökar innan han startade sitt eget företag. Eriks resa med FLOREA startades med en stark vision om att fler ska börja odla och slå hål på alla myter om att odling kräver massvis med tid, plats och kunskap.

Amelia Widell, grundare av MeliMeli

Amelia Widell är grundare och chefsdesigner för inredningsföretaget MeliMeli. Vid sidan av skolan jobbade hon som assistent till en scenograf och sedan som fotograf och stylist. Alla erfarenheter ledde till starten för hennes egna företag.

Så här fungerar Mentor Inspo Mega

  • Mentor Inspo Mega är kostnadsfritt och sänds digitalt den 1 juni kl 9.30-11.00.
  • Vi skickar ut en länk till dig som kontaktperson på skolan i god tid innan för att ni ska kunna se sändningen i helklass.
  • Har inte er skola möjlighet att delta den 1 juni men är intresserade? Fyll i anmälan ändå för att ta del av eventet vid ett annat datum!
  • Det finns möjlighet för eleverna att skicka in sina frågor om entreprenörskap mer generellt eller om de vill rikta en specifik fråga till någon av våra inspiratörer. Mejla till zandra.cotton@mentor.se

Anmäl din skola till Mentor Inspo Mega

11 000 elever

lyssnade på Mentor Inspo Mega 2022.

90% av ungdomarna

anser sig ha fått kunskap om arbetsmarknaden genom Mentor Inspo.