Du måste acceptera cookies för inriktning för att kunna titta på videos via YouTube.

Bli gruppmentor

Bli gruppmentor och en förebild för en mindre grupp ungdomar

Som gruppmentor hos oss på Mentor Sverige ligger fokus på intresse och karriär. Du matchas med ungdomar som delar ditt intresse eller är nyfiken på att veta mer om ditt yrke. Kanske är du fotograf, musikproducent eller jurist? Oavsett vet vi att det finns många ungdomar som är intresserade av just ditt yrke eller intresse och vill lära sig mer om det.

Brinner du för naturen och vill dela med dig av dina kunskaper kring friluftsliv? Då kan du bli gruppmentor med inriktning mot friluftsliv. I detta gruppmentorskap kommer du att få ta del av spännande aktiviter, med naturen som arena, ihop med fyra till sex ungdomar.

Bli gruppmentor
Ansök gruppmentor

Här hittar du ansökan till att bli gruppmentor baserat på ditt yrke och/eller dina intressen. ...

Bli gruppmentor – tema friluftsliv
Ansök gruppmentor - tema friluftsliv

Här hittar du ansökan till att bli gruppmentor med inriktning mot friluftsliv....

Bli gruppmentor inom friluftsliv

Älskar du friluftsliv och vill inspirera ungdomar till att göra detsamma? Då passar detta gruppmentorskap dig! Du matchas med fyra till sex ungdomar mellan 13-19 år, som är nyfikna på att lära sig mer om självledarskap med naturen som arena.

Ni träffas en gång i månaden under ett halvår. Träffarna utgår från olika teman där ni i gruppen får möjlighet att testa spännande aktiviteter, själva eller tillsammans med en aktivitetsledare från Friluftsfrämjandet. Ni är utomhus i naturen där ni jobbar med självledarskap genom samtal, övningar och reflektion.

Mentor och Friluftsfrämjandet bidrar med en inledande utbildning inom mentorskap, aktiviteter (via Friluftsfrämjandets verksamhet),  aktivitetsbidrag (550 kr/deltagare) och dagsutflykt på höst- och sportlov. Våra gruppmentorskap kommer att finnas i Stockholm, Göteborg och Kristianstad.

För mer info kring Gruppmentorskap i Göteborg eller Kristianstad, ta kontakt med ansvarig kontaktperson Melissa. För mer info om Gruppmentorskap i Stockholm, ta kontakt med Moses.

Ansök om att bli gruppmentor här!

Bli gruppmentor baserat på ditt yrke eller intresse

Vill du dela med dig av dina erfarenheter och din yrkesvardag, i syfte att ge ungdomar möjlighet att utvecklas och uppnå sin fulla potential? Då ska du bli gruppmentor hos oss! Mycket fokus är på ditt yrke/intresse och du matchas med ungdomar som har samma intresse. Kanske är du fotograf, jurist, entreprenör eller jobbar inom tech? Oavsett vet vi att det finns många ungdomar som är intresserade av just ditt yrke/intresse och vill lära sig mer om det.

Ni ses, i en grupp om två till fem ungdomar, en gång i månaden under ett halvår. Vi erbjuder dig utbildning innan mentorskapet drar igång och du går igenom vår process under mentorskapet. Vi kan bistå med lokal. Men det är främst upp till dig hur du önskar lägga upp era träffar och vad du skulle vilja förmedla och dela med dig av till ungdomarna. Vi startar löpande upp grupper i Stockholm, Göteborg, Örebro och Uppsala.

Ansök om att bli gruppmentor här!

Att bli mentor är en språngbräda till att bryta mönster och få perspektiv. Det ger väldigt mycket.
Jonathan, mentor

Jag vill bli gruppmentor på tema friluftsliv

Varför bli en gruppmentor? 

 • Du ger ungdomar möjlighet att utvecklas och uppnå sin fulla potential.
 • Du kan bli den förebild du själv hade, eller saknade, som ung och bidra med stöttning under en viktig period i ungdomarnas liv.
 • Du får dela med dig av dina erfarenheter och kunskaper till någon som lyssnar och kan inspireras av det du åstadkommit.
 • Du får möjlighet att  person att hitta på roliga saker tillsammans med under ett halvår, med hjälp av vårt aktivitetsbidrag.
 • Du får nya perspektiv på samhället och en inblick i hur det är att vara ung idag.

För att bli gruppmentor behöver du:

 • Ha fyllt 20 år
 • Inte ha ett pågående missbruk av något slag
 • Ha goda kunskaper i svenska

Mentor Sverige arbetar utifrån en Child-Safe-Guarding rutin och som en del av vår matchning kommer vi därför kontrollera att våra mentorer inte dömts för olaga handling som innefattar kränkande behandling av barn och minderåriga.

Din insats som gruppmentor

 • Att vara mentor är ett ideellt uppdrag.
 • Du träffar din ungdomsgrupp en gång i månaden under sex månader.
 • Innan du matchas med ungdomarna, går du en digital utbildning och genomgår en bakgrundskontroll via Verifiera. Du lämnar också två personliga referenser.
 • Varje grupp får ett aktivitetsstöd på 550 kronor, gånger det antal ungdomar du har i din grupp. Aktivitetsstödet används till gemensamma aktiviteter utanför de som vi erbjuder genom oss. 
 • Vi på Mentor anordnar flera aktiviteter som du och ungdomarna, i din grupp, kan gå på. 

Vad händer när jag ansökt?

 1. Du ansöker om att bli mentor.
 2. Vi håller en intervju med dig.
 3. Vi gör en bakgrundskontroll via Verifiera och ger oss två referenser samt går vår interna utbildning.
 4. Du träffar din kontakt hos oss tillsammans med dina matchade ungdomar och vårdnadshavare.
 5. Dags för programstart som både du och ungdomar kommer till! Här får ni all information ni behöver för ett lyckat mentorskap.
 6. Du sköter mentorskapet självständigt under sex månader, men har såklart stöd av oss under tiden. Vi finns alltid tillhands.
Det bästa var att jag fått en kompis, mentor och förebild som jag kunde och fortfarande kan, se upp till.
Mehran, mentorungdom

Fler sätt att engagera sig

Läs mer om att bli coach

Engagera dig i en halvdagsworkshop som stärker ungas självkänsla och framtidstro.
Läs mer om mentorprogrammet

Läs mer om att bli inspiratör

Som inspiratör på Mentor Inspo berättar du om ditt arbete idag och din resa hit.
Läs mer om att vara Inspiratör

Läs mer om vårt individuella mentorskap

Du kanske hellre vill bli mentor till endast en ungdom. Läs mer här.
Mer om individuellt mentorskap

Rekommendera en vän