Du måste acceptera cookies för inriktning för att kunna titta på videos via YouTube.

För skolor

Mentorskap frigör ungdomars potential

Allt fler unga känner sig stressade i skolan och vi ser att mobbning och utanförskap ökar. Som ung är det också lätt att tvivla på sig själv och sin förmåga. Vi vet dessutom att ovan faktorer kan leda till sämre betyg, minskad chans till arbete.  Samt en ökad risk för psykisk ohälsa. Precis det vi på Mentor Sverige jobbar med att förebygga. 

Tillsammans med föreläsare, spännande förebilder och företag, erbjuder vi eleverna på din skola stöd i framtidens utmaningar och med att utveckla sig själv. Det finns två program som är särskilt anpassade för skolor, utformade utifrån läroplanen. Ett program hålls fysiskt på er skola under en förmiddag (främst i Stockholm och Göteborg) och ett program är tillgängligt digitalt för skolor i hela landet. I båda programmet ligger fokus på livet, studieval, arbete och karriär.

Nyhet! Under 2024 erbjuder vi också möjligheten för elever i Stockholm, Göteborg och Kristianstad att ta del av spännande aktiviteter, kopplade till friluftsliv och natur, efter skoltid. Läs mer nedan.

Våra olika program för din skola

Mentor Inspo Mega

Sveriges största digitala skolevent för högstadiet och gymnasiet! Programmet sänds 2 gånger per år, en gång på våren och en gång på vintern. Läs mer och se våra tidigare program här!
Läs mer om Mentor Inspo Mega

Mentor Inspo

Ett digitalt program där vi snackar om livet, studieval, arbete och karriär. Eleverna får träffa några av våra inspiratörer som berättar om sin resa – varvat med frågor och annan interaktion. Läs mer och anmäl din skola idag!
Läs mer om Mentor Inspo

Mentor Boost

Mentor Boost är en aktivitet för årskurs 8, 9 och förstaårselever på gymnasiet med syfte att öka ungdomars studiemotivation, rusta dem inför framtiden och bidra till att stärka deras egenmakt och självkänsla. Vi kommer till ert klassrum under en förmiddag och håller i vår workshop.
Läs mer om Mentor Boost

Mentorskap och Friluftsliv

Vi erbjuder en mängd aktiviteter för eleverna på er skola, med fokus på friluftsliv och mentorskap. Aktiviteterna planeras och genomförs av personal och engagerade ideella från våra organisationer. Vi erbjuder ett färdigplanerat program med roliga och lärorika aktiviteter utomhus.
Läs mer om mentorskap och friluftsliv

Mentorprogrammet

Vårt huvudprogram där man som ungdom får en mentor under sex månader. Ungdomar mellan 13-19 år kan få en mentor.
Läs mer om Mentorprogrammet

Friluftsliv för fler ungdomar

Mentorskap och friluftsliv – ge era elever möjlighet att ta del av naturen genom oss.

Forskning visar att vi mår bättre av att vara ute i naturen – men det är inte alla som har möjlighet till det. Tillsammans med Scouterna och Friluftsfrämjandet vill vi på Mentor ge fler unga chansen att vistas utomhus och – med naturen som arena – ge dem chansen att upptäcka och tro på sin egen förmåga.

Med hjälp av scoutmetoden, mentorskap och gemenskap bjuder vi in era elever till äventyr som inkluderar. Under 2024 erbjuder vi bland annat mentorträffar, läger och Sveriges största digitala skolevent – helt kostnadsfritt.

Läs mer och anmäl er skola!
I min roll som yrkesvägledare så ser jag att även elever i årskurs åtta pratar om vad de ska välja för linje i gymnasiet och har frågor om deras framtid på olika sätt. Genom att lyssna på tillfällen som Mentor Inspo så förstår de att de kan jobba med en rad olika yrken och hitta glädje i sitt arbetsliv.
Manel Rodrick
SYV, JäRVASKOLAN STOCKHOLM

Vill du bli fokusskola?

Vi på Mentor fokuserar lite extra resurser på de områden där det behövs mest. Befinner sig din skola i ett utsatt område eller av någon annan anledning har behov. Läs mer om hur vi arbetar med våra fokusskolor i mindre resursstarka områden.