Du måste acceptera cookies för inriktning för att kunna titta på videos via YouTube.

För skolor

Mentorskap frigör ungdomars potential

Allt fler unga känner sig stressade i skolan och vi ser att mobbning och utanförskap ökar. Som ung är det också lätt att tvivla på sig själv och sin förmåga. Vi vet dessutom att ovan faktorer kan leda till sämre betyg, minskad chans till arbete.  Samt en ökad risk för psykisk ohälsa. Precis det vi på Mentor Sverige jobbar med att förebygga. 

Tillsammans med föreläsare, spännande förebilder och företag, erbjuder vi eleverna på din skola stöd i framtidens utmaningar och med att utveckla sig själv. Det finns två program som är särskilt anpassade för skolor, utformade utifrån läroplanen och vad vi tror ungdomar vill ta del av. Mentor Inspo, är ett digitalt forum som handlar om livet, studieval, arbete och karriär. Mentor Boost kommer vi ut till er skola och håller i workshops, där eleverna deltar och uppmuntras fråga sig vem de vill vara? Och vad det vill göra i framtiden? Här får de verktyg och coaching till att ta sig an uppgiften systematiskt.

Våra olika program för din skola

Mentor Boost

Mentor Boost är en aktivitet för årskurs 9 och förstaårselever på gymnasiet med syfte att öka ungdomars studiemotivation, rusta dem inför framtiden och bidra till att stärka deras egenmakt och självkänsla.
Läs mer om Mentor Boost

Mentorprogrammet

Vårt huvudprogram där man som ungdom får en mentor under sex månader. Ungdomar mellan 13-19 år kan få en mentor.
Läs mer om Mentorprogrammet

Mentor Inspo

Vi snackar livet, studieval, arbete och karriär. Eleverna får träffa några av våra inspiratörer som berättar om sin resa – varvat med frågor och annan interaktion. Korta sessions för framtiden! Läs mer och anmäl din skola idag!
Läs mer om Mentor Inspo

Mentor Inspo Mega - Entreprenörskap

Mentor Inspo Mega är Sveriges största digitala skolevent och sänds två gånger per år. Vårens tema var Entreprenörskap och vi bjöd in några av Sveriges mest spännande entreprenörer för att dela kunskap och inspirera era elever i ett program som sändes via. YouTube. Vi bjöd på olika inslag på temat entreprenörskap, studieval och jobb. Bland annat hade vi med Prins Daniel och två personer som har startat sina karriärer på gymnasiet genom sitt UF-företag, Red Locker.

Läs mer och titta på vårens Mentor Inspo Mega
I min roll som yrkesvägledare så ser jag att även elever i årskurs åtta pratar om vad de ska välja för linje i gymnasiet och har frågor om deras framtid på olika sätt. Genom att lyssna på tillfällen som Mentor Inspo så förstår de att de kan jobba med en rad olika yrken och hitta glädje i sitt arbetsliv.
Manel Rodrick
SYV, JäRVASKOLAN STOCKHOLM

Vill du bli fokusskola?

Vi på Mentor fokuserar lite extra resurser på de områden där det behövs mest. Befinner sig din skola i ett utsatt område eller av någon annan anledning har behov. Läs mer om hur vi arbetar med våra fokusskolor i mindre resursstarka områden.