Volontär

Engagera dig volontärt och bli en förebild för unga

Vissa ungdomar hittar sig själva snabbare medan andra kan behöva uppmuntran och extra stöd på vägen för att växa och ta plats. Bli volontär hos oss på Mentor och ge unga möjlighet att nå sina drömmar.

På Mentor arbetar vi med att stärka ungdomar inför framtiden. Vi stöttar, delar kunskap och inspirerar för att ge ungdomar framtidstro, bättre självkänsla och möjlighet att nå sina drömmar. För vi vill att alla ungdomar ska få växa upp hälsosamt och drogfritt.

Som volontär hos oss på Mentor kan du engagera dig på flera sätt.  Du kan bli mentor till en ungdom, bli coach i vår workshop Mentor Boost eller bli inspiratör i Mentor Inspo.

Läs mer om våra olika volontärengagemang nedan och anmäl ditt intresse om att bli en vuxen förebild för Sveriges ungdomar du med!

Läs mer och anmäl dig här

Bli coach

I Mentor Boost, är du coach och medverkar i en workshops för ungdomar i årskurs nio eller första året på gymnasiet. Med workshopen vill vi stärka ungdomarnas personliga och professionella utveckling.
Läs mer och anmäl dig här
Läs mer om att bli inspiratör

Bli inspiratör

I Mentor Inspo är du inspiratör för elever i högstadiet. Ett digitalt forum där vi pratar om livet, arbete och karriär. Med syfte att ge eleverna inspiration och framtidsdrömmar.
Läs mer om att bli inspiratör
Läs mer om att vara mentor

Bli mentor

I vårt mentorprogram, blir du som vuxen mentor till en eller flera ungdomar under minst sex månader. Med målet att bli en vuxen förebild som stöttar ungdomen att nå sina drömmar.
Läs mer om att vara mentor
Jag tycker att det bästa var att man blev mer motiverad och att få veta att det finns olika sätt att få ett jobb.
Elev och deltagare av Mentor Inspo
Ungdomars röster om Mentors olika program
Det som var bäst med Mentor Boost var att man fick tillfällen att prata om framtiden. Att lära sig om hur man ska sätta mål och vad man kan göra för att förbättra sin självkänsla, självförtroende och att tänka utanför boxen.
Elev och deltagare av Mentor Boost

Är du vårdnadshavare och vill veta mer om mentorskap för din ungdom?