Du måste acceptera cookies för inriktning för att kunna titta på videos via YouTube.

Gå med i gruppmentorskap

Få nya kompisar och en mentor på samma gång

En mentor är en vuxen du kan hänga med, någon som lyssnar på dig och som stöttar dig när du behöver det. Kanske vill du kombinera att ha en mentor med att få nya vänner med gemensamma intressen? Då är Gruppmentorskapet perfekt för dig! 

Under sex månader kommer du och några andra ungdomar, i samma ålder, ses ungefär en gång i månaden och hänga med en vuxen som delar era intressen och som jobbar med just det du är nyfiken på. 

När ni ses kanske ni går på en utställning, fikar eller hälsar på hos mentorns jobb. Något som passar dina intressen och som kan ge dig och de andra ungdomarna i gruppen inspiration och mer kunskap om hur det är att jobba i just den branschen.  

Välj mentorskap efter dina intressen!

Kreativt skapande

Är du intresserad av att träffa en vuxen som jobbar med något kreativt? T ex musik, foto och film, content creation eller skrivande? Våra gruppmentorer jobbar i många olika typer av kreativa branscher och kan dela med sig av sina erfarenheter och kontakter.
Skaffa en gruppmentor – kreativt skapande

Studier och karriär

Har du tänkt att du vill veta mer om hur det är att jobba med juridik, ekonomi, entreprenörskap eller tech? Eller är du kanske intresserad av idrott och hälsa eller hur det är att jobba inom vården? Då passar vårt gruppmentorskap på temat Studier och karriär perfekt för dig!
Skaffa en gruppmentor – studier & karriär

Få Atilla Yoldas som Gruppmentor

I augusti kan du få journalisten och författaren Atilla Yoldas som Gruppmentor! Ihop med ett mindre gäng killar, mellan 17-20 år, i Stockholmsområdet, kan du hitta ett sammanhang och prata om viktiga frågor som rör jämställdhet, psykisk ohälsa och machokultur. Och såklart hänga och ha kul!
 • Under träffarna får du vara med på roliga aktiviteter som bio, restaurangbesök, en givande workshop med mera
 • Det är frivilligt och kostnadsfritt
 • Man får båda Atillas böcker
 • Diplom tilldelas i slutet av Gruppmentorskapet

Klicka här för att fylla i ansökan. Begränsat antal platser!

Vem kan vara med?

Att ha en gruppmentor är gratis och om du är 13-19 år och bor i Stockholm, Göteborg, Uppsala, Örebro eller Kristianstad kan du ha en gruppmentor! Det vi behöver från dig är att du fyller i vårt formulär och berättar lite mer om dig själv, dina intressen och var du bor. 

Klicka här för att fylla i ansökan.

Inget problem är för litet. Ingen dröm är för stor.

Skaffa en mentor som kan ta med dig på äventyr

Nu har vi också gruppmentorer som passar dig som vill vara ute i naturen och göra äventyrliga saker med andra ungdomar!
Det gav mig en ny kompis som jag kan prata med och få en vuxens åsikt utanför min familj. Jag vågar prata mer nu än innan.
Yasmine
MENTOR UNGDOM

Vad är ett Gruppmentorskap?

Ett Gruppmentorskap hos oss på Mentor Sverige kostar ingenting och pågår under sex till tolv månader.  Du träffas i en grupp med två till sex andra ungdomar och er mentor, en gång i månaden. Ni kanske går på en utställning tillsammans, fikar eller besöker mentorns jobb. Genom Gruppmentorskapet kan du få vänner för livet och en extra vuxen att få stöd av.

Visst låter det roligt? Skaffa en mentor du med!

Hur går det till att vara med i ett Gruppmentorskap?

Vi matchar en vuxen gruppmentor med dig efter att du fyllt i formuläret här på hemsidan.

 • Du söker via knappen gå med i Gruppmentorskap. Du kan när som helst ansöka om att få en mentor, men det är bara två gånger om året som vi startar Gruppmentorprogrammet – en gång till höstterminen och en gång till vårterminen.
 • Du måste ha din vårdnadshavares godkännande för att få en mentor.
 • Sen matchas du med en mentor och vi tar kontakt med dig för att boka en första gemensam träff med gruppmentorn, dig, din kontakt hos oss på Mentor Sverige och om dina vårdnadshavare vill vara med.
 • Om allt känns bra så fortsätter du och din gruppmentor att träffas med de andra i gruppen.
 • Att ha en gruppmentor är gratis och ni får bidrag från oss för att kunna hitta på saker.
 • Vi erbjuder också många roliga och nyttiga aktiviteter som ni kan ta del under tiden i mentorskapet.
 • Du, de andra ungdomarna i din grupp och er gruppmentor träffas ungefär en gång i månaden under ett halvår. Det är helt upp till er vad ni hittar på.

Såklart vill dina föräldrar eller vårdnadshavare läsa mer om mentorskapet. Det kan de göra här.

100% av ungdomarna

anser sig fått ökad framtidstro av mentorskapet.

92% av de som haft en mentor

tycker att de fått kunskap som de kan använda i framtiden.

Kanske du vill ha en egen mentor istället?

När du ansöker om mentorskap, kan du välja om du vill ha ett individuellt mentorskap eller ett gruppmentorskap. Väljer du att ha en egen mentor kommer du ensam att paras ihop med en vuxen mentor  som du kan hänga och hitta på saker med.

Läs mer här!

Tipsa en kompis