Du måste acceptera cookies för inriktning för att kunna titta på videos via YouTube.

Skaffa en mentor

En mentor finns där för dig när du behöver

En mentor för dig mellan 13-19 år, någon som finns där när du behöver det. En mentor är en vuxen som du kan prata med om allt. En förebild som lyssnar och inte dömer. Du och din mentor träffas ungefär varannan vecka. Ni kanske går på bio, spelar basket eller bara pratar och fikar. En mentor är gratis och vi lovar det är så värt det! Vi har också ett mentorskap i grupp. Vi kallar det Gruppmentorskap.

Alla som är 13-19 år och bor i Stockholm, Göteborg, Uppsala eller Örebro, kan få en mentor eller gå med i ett Gruppmentorskap. Att ha en mentor är gratis och ni får bidrag från oss för att kunna hitta på roliga saker.

Så skaffa en mentor du med!

 

 

Vad är ett mentorskap?

En mentor ger dig möjlighet att utvecklas, finna trygghet eller att bara vara dig själv. Din mentor kan hjälpa dig förstå de saker som kanske begränsar dig. Och pusha dig i det som fungerar och som du mår bra av. Din mentor finns där för att stötta, lyssna och motivera dig. En vuxen förebild att få stöd av helt enkelt!

Välj mellan ett enskilt mentorskap. Där du träffar din mentor själv. Eller ett mentorskap i grupp, där du träffar din mentor tillsammans med två till fyra andra ungdomar du inte känner som har samma intressen som dig. Här kan du läsa mer om vad en mentor är.

Vad gör man?

Mentorskapet hos oss pågår i sex till tolv månader och du och din mentor träffas ca. varannan vecka i syfte att stötta dig med det du har behov av. Kanske fikar ni, tränar på SATS, går på bio eller besöker Dramaten tillsammans. Vi på Mentor ordnar också aktiviteter som ni kan vara med på och där ni träffar oss och andra mentorpar.

Det är gratis att ha en mentor hos oss

Ett mentorskap hos oss är gratis och du har även möjlighet att vara med på våra läger under loven och de aktiviteter vi ordnar. Självklart är alla aktiviteter helt kostnadsfritt för dig. Du och din mentor få ett aktivitetsbidrag av oss, så du behöver inte betala något.

Du kan välja mellan en egen mentor eller mentorskap i grupp med andra

Vi har två olika typer av mentorskap. I det traditionella mentorskapet träffar du din mentor själv. I ett gruppmentorskap hos oss träffar du två till fem andra ungdomar, du inte känner och en vuxen mentor med samma intresse som dig. Här kan du läsa mer om gruppmentorskapet.

 

 

Vem kan få en mentor?

Alla som är 13-19 år och bor i Stockholm, Göteborg, Uppsala eller Örebro kan få en mentor. Det enda är att dina föräldrar eller vårdnadshavare måste godkänna din ansökan.

Här hittar dina vårdnadshavare mer information.

 

 

Hur gör jag för att skaffa en mentor?

Vi matchar en vuxen mentor med dig och de behov och önskemål du angett på din ansökan och från samtal med oss.

  • Du söker via knappen skaffa en mentor. Du kan när som helst ansöka om att få en mentor, men det är bara två gånger om året som vi startar mentorprogrammet – en gång till höstterminen och en gång till vårterminen.
  • Du måste ha din vårdnadshavares godkännande för att få en mentor.
  • Sen matchas du med en mentor och vi tar kontakt med dig för att boka en första gemensam träff med mentorn, dig, din kontakt hos oss på Mentor Sverige och om dina föräldrar vill vara med.
  • Om allt känns bra så fortsätter du och din mentor att träffas.
  • Att ha en mentor är gratis och ni får bidrag från oss för att kunna hitta på saker.
  • Vi erbjuder också många roliga och nyttiga aktiviteter som ni kan ta del under tiden i mentorskapet.
  • Du och din mentor träffas ungefär varannan vecka. Det är helt upp till er vad ni hittar på.

Vad säger jag till mina föräldrar?

Såklart vill dina föräldrar eller vårdnadshavare läsa mer om mentorskapet. Det kan de göra här.

Sedan jag fick en mentor är jag på något sätt modigare och har vuxit.
MENTORUNGDOM
Inget problem är för litet. Ingen dröm är för stor.

En mentor kan hjälpa dig att hitta vad du är bra på.

Ett mentorskap ger dig möjligheter att nå dina drömmar!

90% av andra unga

har fått en ökad självkänsla efter att ha haft en mentor.

96% av alla ungdomar

som haft en mentor skulle rekommendera sin kompis att skaffa en.
MENTORPROGRAMMET

Om mentorskap

Se mer om hur vårt mentorskapsprogram fungerar och hör vad andra tycker om att ha mentor och vara mentor.

Kanske ett gruppmentorskap passar bättre?

Kanske vill du kombinera ditt mentorskap med att få nya vänner med gemensamma intressen? Då är vårt gruppmentorskap perfekt för dig. Under sex månader kommer du och två till fyra andra ungdomar, i samma ålder att ses en gång i månaden och hänga med er vuxna mentor.

Läs mer om gruppmentorskap här!

 

"Min mentor är som mig fast om tjugo år"- Molly

Tipsa en kompis