Du måste acceptera cookies för inriktning för att kunna titta på videos via YouTube.
Här kan du som är med i Mentorprogrammet hitta tips på saker att göra på era träffar och få svar på frågor kring mentorskapet. Du hittar också praktisk information som kontaktuppgifter till handledare, blanketter för utlägg och mycket mer.
Om ungdomen inte har något kort för att åka i lokaltrafiken så kan vi på Mentor Sverige stå för kostnaden för resor till och från era träffar. Du som mentor lägger ut och lämnar in kvitton i samband med redovisningen för aktivitetsbidraget. Era kostnader för resor ska ej räknas in i er budget för aktiviteter. Skulle du som mentor av någon anledning inte kunna lägga ut så mycket och vänta med att lämna in kvitton till mentorskapets slut så kan du få lämna in redovisning månadsvis.
Här hittar du tips på saker att göra på mentorträffen om du bor i Stockholm....
Här hittar du tips på saker att göra på mentorträffen om du bor i Göteborg....
Om du som mentor känner dig orolig för någon ungdom ska du kontakta den som är verksamhetskoordinator på Mentor Sverige och som handleder ert mentorskap (se uppgifter nedan).
Din kontaktperson skicka ett mejl eller sms till er varje månad. Genom att svara på detta sms:et eller mejlet har du möjlighet att boka in ett samtal med din kontaktperson för att bolla tankar och frågor kring ditt mentorskap. Därmed kan vi kan stötta ert mentorskap bästa sätt. Om möjligt, prata med din ungdom innan du hör av dig till din handledare så hen känner sig delaktig och informerad.
Vanligtvis bjuder vi då in er till ett gemensamt möte för att få mer information om problemet. Skulle det vara så att vi anser att det behövs kan det bli aktuellt med en orosanmälan till socialtjänsten.
Det är den personal på Mentor Sverige som fått kännedom om oron som är ansvarig för att formulera anmälan i samråd med en socionom inom organisationen. Det är alltid verksamhetschefen på Mentor Sverige som undertecknar anmälan.
Vi vill att våra program ska kännas som en plats där du är välkommen precis som du är. Vi arbetar för att skapa en trygg, inkluderande och positiv miljö där du känner dig respekterad och uppskattad. För att vi ska kunna ha en schysst stämning för alla, har vi satt ihop en enklare uppförandekod. Om man bryter mot uppförandekoden kan det leda till att man inte får fortsätta vara med i våra program
Det är frivilligt att vara med, och vi är glada att du deltar! Om du någon gång känner att du inte längre vill vara med, är det viktigt att du hör av dig och berättar det.
På våra kunsskapssidor delar vi med oss av verktyg, kunskap och inspiration, anpassat till dig som ungdom eller till dig som är vuxen. Här kan du också läsa om vår rapport Förebildseffekten, en studie gjord på 3000 ungdomar om hur de ser på sin samtid och hur deras relation till vuxna förebilder är.