Du måste acceptera cookies för inriktning för att kunna titta på videos via YouTube.

Drömprojektet mentorskap och friluftsliv

Drömprojekt med Scouterna och Friluftsfrämjandet

Mentor Sverige, Scouterna och Friluftsfrämjandet ska tillsammans ge unga chansen att stärka sig själva och uppleva äventyr med naturen som arena. Projektet har fått namnet Friluftsliv för framtidens förebilder och det kommer att finansieras genom Postkodlotteriet.

Vi tror att ungdomar som bor i områden med socioekonomiska utmaningar i Sverige behöver fler goda förebilder som inger framtidstro. Med utgångspunkt i denna tanke har vi på Mentor Sverige, tillsammans med Scouterna och Friluftsfrämjandet skapat projektet Friluftsliv för framtidens förebilder.

Genom metoder som mentorskap, social gemenskap och scoutmetoden – och med naturen som arena – vill vi ge barn och ungdomar chansen att upptäcka och tro på sin egen förmåga. Projektet kommer görs i syfte att bryta utanförskap och ta tillvara ungas potential i tre kommuner där tolv skolor ska delta. Under fyra år ska minst 16 000 möten med barn och unga genomföras och i projektet erbjuds dagläger, lovläger, Gruppmentorskap och feriejobb.

Projekt på tema friluftsliv

Bli gruppmentor

Som gruppmentor inom friluftsliv och ledarskap matchas du med en grupp ungdomar som är nyfikna på att lära sig mer om självledarskap med naturen som arena.  
Bli gruppmentor

Mentor Inspo Mega

Sveriges största digitala skolevent för högstadiet och gymnasiet! Vinterns tema är Äventyrligt självledarskap och sänds på Youtube. Bland annat gästar en tidigare elitidrottare, en äventyrare och en träningsprofil.
Se Mentor Inspo Mega

Läger

Vi kommer, under året, att erbjuda dagläger och lovläger till ungdomar i Stockholm, Göteborg och Kristianstad.
Läs mer om våra aktiviteter här
Att kunna vara med och erbjuda ungdomar möjligheten att vistas i naturen, ge dem en meningsfull fritid, en känsla av egenmakt och ökad framtidstro. Det är för oss helt otroligt! Förhoppningsvis blir detta en insats de har med sig hela livet, där vi tillsammans med morgondagens förebilder verkar för en positiv samhällsförändring.
Cecilia Bernard
GENERALSEKRETERARE, MENTOR SVERIGE
Drömprojektet finansieras av Svenska Postkodlotteriet