Du måste acceptera cookies för inriktning för att kunna titta på videos via YouTube.

Seminarium-Inkludering

Hur kan du agera tillsammans med unga för en ökad inkludering?

Välkommen till ett seminarium om inkludering. Att vara ung och befinna sig i utanförskap kan vara destruktiv och flera rapporter visar att det påverkar det psykiska mående hos våra ungdomar. I detta seminarium reflekterar vi och delar kunskap om hur du som vuxen kan vara en kraft för att ungdomar ska känna att de är inkluderade.

För vem: vuxna som har eller är nära ungdomar

När: den 8 november kl. 18.00-19.00

Var: digitalt och här är länken till sändning

 

Du får kunskap och tips på vad du som vuxen kan göra för att unga ska känna sig inkluderade.

Fokus för detta samtal ligger på det hälsofrämjande och preventiva arbetet kopplat till ungas hälsa och självkänsla. Vi tar avstamp i forskningen och fokusera på vad det finns för beteenden som sker i vardagen som är exkluderande. Vad kan vi som vuxna göra för att ungdomar ska känna sig mer inkluderade?

Du får tadel av vad några av ungdomarna i Mentor ser på utanförskap i vardagen och vad de tycker vi vuxna kan göra.  Du kan förvänta dig massor av tips och verktyg för att själv uppmärksamma beteenden och göra förändringar.

 

Boka in den 8 november, 18.00-19.00 för då pratar vi om inkludering.

Dagens inspiratörer

Sofia Kacim - Moderator

Sofia är retorikexpert, konsult, föreläsare, workshopledare och marknadschef på Mentor.

Patrick Konde - Föreläsare

Patrick Konde är jämlikhetskonsult på organisationen Make Equal. Han har också skrivit den svenska versionen av Antirasistisk handbok.

Anna Laurell Nash - Paneldeltagare

Anna har erfarenhet av frågor rörande inkludering inom idrottsvärlden och jobbar idag som ledare inom ungdomsidrotten. Anna är också tvåfaldig världsmästare inom boxning och föreläser inom motivation.

Maria Hamstedt - Paneldeltagare

Maria är Chief Inclusion & Diversity på SEB och arbetar dagligen med frågor som inkludering.

Carina Juserius - Paneldeltagare

Carina är expert i ungdomsfrågor. Under 20 år har hon jobbat med att coacha och utbilda ungdomar. Carina jobbar idag på Mentor.

Gå vår digitala utbildning: Mentor Inclusion powered by SEB!

Är du intresserad av att få mer kunskap om Inkluderingsfrågor ?

Vi har tillsammans med SEB skapat ett digitalt metodmaterial som vi erbjuder kostnadsfritt till dig som vill få djupare förståelse för problematiken. Samt verktyg och kunskap om hur man arbetar förbyggande med Inkluderingsfrågor.

Utbildningen passar perfekt till dig som förälder eller arbetar med ungdomar i idrottsföreningar eller skolan. Utbildningen är uppbyggd i fyra kapitel: mångfald, inkludering, normer och fördomar. Den tar ca en timme att genomföra och vi lovar du får många fina verktyg att använda i vardagen!

Läs mer och anmäl dig här.

Vill du veta mer om Mentor

Mentor Sverige arbetar med social hållbarhet genom att se till att ungdomar växer upp hälsosamt och mår bra. Vi vill att alla unga ska känna hopp om framtiden. Vi stödjer unga genom program i skolan och mentorskap.

Tack till vår parter

Detta seminarium är framtaget tillsammans med en av våra General Partner SEB som aktivt arbetar med inkludering på sin arbetsplats och stödjer oss i vårt arbete med att nå ungdomar för att förhindra utanförskap och psykisk ohälsa.