Du måste acceptera cookies för inriktning för att kunna titta på videos via YouTube.

7 miljoner kronor till arbetet för att stärka ungas framtidstro

Mentor får icke-öronmärkt från Postkodlotteriet

Vid Svenska Postkodlotteriets Årliga utdelning den 14 mars stod det klart att Mentor Sverige är en av de 61 ideella organisationer som får ta del av överskottet. I år får Mentor Sverige 7 miljoner kronor i icke-öronmärkt stöd.

Stärker civilsamhället

Postkodlotteriet finns till för att stödja ideella organisationer. Totalt delades över en miljard kronor ut till organisationer som jobbar med barn och unga, djur och natur, forskning och hälsa, demokrati och samhälle, klimat och miljö, samt idrott och friluftsliv. Alla organisationer är olika men har samma mål- att tillsammans göra världen bättre för människa, djur och natur.  Mentor Sverige är en av de ideella organisationer som får ta del av överskottet som delas ut varje år. Eftersom stödet inte är öronmärkt är det extra värdefullt och gör att det kan användas både där behoven är störst och bygga verksamheten långsiktigt.

 

Vi på Mentor Sverige vill rikta ett stort och hjärtligt tack till alla Postkodlotteriets lottköpare. Med ert stöd kan vi fortsätta att jobba för att fler unga får en mentor, att fler unga känner framtidstro och ges möjlighet att uppnå sin fulla potential.

/Cecilia Bernard, generalsekreterare på Mentor Sverige

Årets utdelning

På Svenska Postkodlotteriets galakväll stod det klart att 61 ideella organisationer får dela på över 1 miljard kronor från Postkodlotteriet 2024. Som en av organisationerna i Postkodfamiljen har vi fått 7 miljoner kronor i stöd det här året.

#Postkodeffekten

Nära en miljon människor i Sverige är med i Postkodlotteriet. Hela överskottet från lotteriet går till ideella organisationer. Tack vare alla som är med i Postkodlotteriet kan organisationerna hjälpa fler människor, skydda fler hotade djur, göra fler insatser för klimatet och finansiera fler livsviktiga forskningsprojekt. Det här är #postkodeffekten.

Läs med om Postkodlotteriets arbete här.

Författare: Linda Hansson