Du måste acceptera cookies för inriktning för att kunna titta på videos via YouTube.

Årets Mentor förebild Zećira Mušović

Årets förebild använder sin röst till att aktivt inspirera

Mentor utser Zećira Mušović till Årets förebild

Under Mentors Hyllningskväll utsåg vår jury Årets förebild och det självklara valet föll på fotbollspelaren Zećira Mušović.

När juryn – som bestod av Özge Özen Zink, Partnership manager på SEB, Diversity & Inclusion Director på Nord DDB Roshanak Fatahian, Mentorungdomen Arina, verksamhetschef på Mentor Fayyad Assali och poeten och manusförfattaren Simon M. – skrev sin motivering löd den

Utmärkelsen Årets förebild går till en strålande förebild på så många plan. Redan vid tretton års ålder inleddes hennes enastående idrottskarriär i sporten där hon efter sommarens VM rankas som en av världens främsta.  Men vägen till framgång har varit både snårig och svår. I dag delar hon med sig av motgångarna hon mötte som ung tjej med fotbollsdrömmar. Hon använder sin röst till att aktivt inspirera och stötta andra unga tjejer, genom att skapa möjligheter för dem att drömma.

Zećira Mušović

Zećira Mušović uttrycker sin tacksamhet över utmärkelsen

Zećira Mušović befann sig i London när hyllningskvällen ägde rum men skickade en film där hon tackar för priset som sändes under kvällen. I filmen uttrycker hon sin tacksamhet för att ha fått utmärkelsen och säger bland annat att

Förebilder är något som jag tycker är extremt viktigt och jag tror att vi alla är förebilder på olika sätt, oavsett om man är fotbollsproffs, lärare, tränare, syster, klasskamrat – you name it. Vi är alla förebilder på olika sätt och jag tror att det är viktigt att vi alla försöker göra vårt bästa för att vara den bästa versionen av oss själva. På så sätt tror jag också att vi kommer få ett samhälle som präglas av kärlek, hjälpsamhet och en laganda där vi hjälps åt snarare än att vi alla kämpar på varsitt håll.

Alla kan bli en förebild

För oss på Mentor är Årets förebild en person som, genom ett brinnande engagemang och målmedvetet arbete, influerat unga människor omkring sig att må bra fysiskt och/eller psykiskt. Hen har också med sitt mindset inspirerat andra att göra detsamma. 

Genom Mentorprogrammet kan du som vuxen bli en förebild åt en ungdom, eller åt en mindre grupp, ungdomar, under sex månader. Läs gärna mer om hur du blir en mentor här.

Vill du veta mer om vår hyllningskväll? Här finns mer info om den!