Du måste acceptera cookies för inriktning för att kunna titta på videos via YouTube.

Mentor utser Järvaskolan till Årets skola

“En kväll att minnas för livet”

Under Mentors Hyllningskväll på Konserthuset i Stockholm utsågs Järvaskolan till Årets skola. Vi fick en pratstund med skolans utvecklingsledare Manel Rodrick om alla positiva reaktioner på utmärkelsen och om elevernas starka intryck av kvällen. 

– Hela skolan känner en stor stolthet. Jag märker det både bland elever och kollegor. Dagen efter Hyllningskvällen berättade rektor Helya och eleverna Aliya och Abed om kvällen för de andra på skolan. Eleverna sa att vi verkligen förtjänar det här priset för att vi är som en familj, att man känner sig sedd på skolan och att det finns ett starkt engagemang bland lärarna.

Mentors Hyllningskväll 2023 med Drottning Silvia

Flera föräldrar har hört av sig till Manel och kollegiet och är jättestolta över sina elever och över skolan som fått den här utmärkelsen. Många har uttryckt att det är häftigt att Sveriges Drottning delat ut ett pris till just Järvaskolan.

Vi har fått mycket kärlek och hurrarop från omvärlden.

Under Hyllningskvällen visades filmer om Mentors verksamhet och i dessa var flera elever från Järvaskolan med.

– Det var roligt att se det arbete vi gjort tillsammans de senaste fem åren. Det blev tydligt vad det betytt för våra elever. Att vi finns för varandra – Mentor och Järvaskolan sinsemellan. Att vi har ett gemensamt syfte: Att ge våra ungdomar likvärdiga möjligheter.

Mentors Hyllningskväll 2023 med elever från Järvaskola

Innan prisceremonin var det mingel och fotografering med de andra pristagarna och H.M. Drottning Silvia. Eleverna var nervösa och peppade.

– Alla fick skaka hand med Drottningen och det var fint att höra att hon tyckte att ungdomarna var de viktigaste gästerna – det gjorde att de blev extra självsäkra. Det rörde verkligen mig och man märker att hennes engagemang för unga är äkta.

Under minglet fick Abed en pratstund med Drottningen och eftersom han visste att hon besökt hans hemland Libanon blev det ett givet samtalsämne.

Det här är en kväll ungdomarna kommer att minnas för livet.

Under Mentors Hyllningskväll 2023 utsågs Årets skola under högtidliga former på Konserthuset i Stockholm. Juryns motivering löd:

Årets skola 2023 banar väg för sina elever genom att främja kunskap, mod att testa gränser och en outtröttlig tro på att drömmar kan bli verklighet. Med starka förebilder, näringslivssamarbeten som skapar broar mellan kunskap och arbetsliv – och personliga relationer mellan elever och vuxna, är de mer än bara en skola. De är en framtidsdriven kraft som når eleverna där de är. Årets skola 2023 går till Järvaskolan. 

Under kvällen sände SVT Stockholm ett reportage från Järvaskolan. I klippet säger ungdomen Abed:

Jag tycker att det känns jättebra att en skola som ligger i Kista – och Järvaområdet – lyfts upp och visas för Stockholm och Sverige. Jag tycker att det är jätteviktigt.

Se hela klippet här!

Vill du veta mer om vår hyllningskväll? Här finns mer info om den!