Du måste acceptera cookies för inriktning för att kunna titta på videos via YouTube.

Broadgate – Mentor Boost på Kungsklippeskolan

Broadgate i ett spännande möte med elever på Kungsklippeskolan under Mentor Boost

En tidig morgon samlas vi på Kungsklippeskolan i Huddinge tillsammans med förväntansfulla medarbetare från fastighetsbolaget Broadgate.

Det är första gången Broadgate är med på Mentor Boost, och för flera av medarbetarna är det många år sedan de senast var på en skola. Ulrika Arph Thott är en del av Real Estate-teamet på Broadgate, där hon har grundat utvecklingsbenet.

 

Ulrika Arph Thott

 

Vad tycker du är kul med ditt jobb?

– Mixen skulle jag säga, och att det finns så många olika kontaktytor, alltifrån att vi jobbar tätt med kommunerna, till politikerna med kapitalet och med byggarna. Så det är otroligt många olika kompetensområden och människor med olika karaktärsdrag som man ska hantera och balansera. Jag vet aldrig hur dagen kommer att se ut, det är spännande, säger Ulrika.

Det blir ännu mer spännande när teamet på Broadgate får möta ytterligare en kontaktyta på sin arbetstid; elever. Genom Mentor Boost får Ulrika möjligheten att arbeta med en av sina hjärtefrågor. Hon vill att tjejer och unga kvinnor ska våga ta mer plats, både generellt och i den branschen hon verkar i.

 

Jag brinner för att få yngre personer i organisationen att våga ta plats och jag vill bidra till att göra vår mansdominerade bransch mer jämställd.

– Ulrika Arph Thott

 

Vad skulle du ge för tips till ditt 15-åriga jag?

– Ta det lugnt, det löser sig!

 

Marcus Rosengren

 

Marcus Rosengren är förvaltningschef på Broadgate där hållbarhetsarbete och digitalisering är två delar av jobbet som han brinner för lite extra. Som coach på Mentor Boost tilldelades Marcus en elevgrupp som han vägledde utifrån föreläsningen om bland annat drömjobbet som Pedro på Mentor Sverige höll i. Något som fascinerar Marcus är att de flesta eleverna har en tydlig bild av vad de vill. Han minns själv sin egen osäkerhet kring framtidsval och det är även anledningen till att han tycker att det är viktigt att stötta denna typ av insats.

 

Jag vet själv hur svårt det var i den åldern. För vissa dröjer det länge innan de ens har en aning om vad de vill syssla med, så var det för mig. Om jag kan hjälpa till att vägleda en ungdom så är det stort för mig.

Det är ett mycket bra initiativ från Mentor, jag tror att det bidrar till att ungdomar får enklare att hantera ovisshet och den tidiga delen i karriären.

– Marcus Rosengren

 

Författare: Salem Desalegn