Du måste acceptera cookies för inriktning för att kunna titta på videos via YouTube.

Canons personal på Mentor Boost på Kungsklippeskolan

Canon – Mentor Boost på Kungsklippeskolan

Canon mötte nyfikna elever på Kungsklippeskolan under Mentor Boost

En morgon samlas vi på Kungsklippeskolan som ligger i Huddinge tillsammans med förväntansfulla medarbetare från vår nya partner Canon, som är med för första gången.

Trots att det är första gången som Canon medverkar syns inte nervositeten alls, speciellt inte hos Ahmed Allo. Han berättar senare, att vid sidan om sitt arbete på Canon, brukar träna ungdomar i fotboll – det måste vara därför!

Som coach deltar han på workshopen tillsammans med eleverna och coachar dem till att finna sin inre motivation, identifiera sina egenskaper och diskutera framtiden. Andra ämnen som Mentor Boost täcker är självmedvetenhet, självförtroende och självkänsla. Det tycker Ahmed att samhället annars pratar för lite om med barn och unga. Samtidigt ser han konsekvenserna som kommer med att generationer växer upp och inte mår bra.

Jag tror väldigt mycket på att prata om de här frågorna i ung ålder för att utbilda unga i att leda sig själva. Därför tycker jag att det här initiativet är bra och därför vill jag vara med och försöka bidra med det lilla jag kan.

– Ahmed Allo

Vad tycker du om Mentor Boost hittills?

– Min upplevelse så här långt är att man pratar om saker som man kanske inte nödvändigtvis pratar om i skolan eller i andra verksamheter men som är extremt viktiga för ungdomar att få med sig. Så en väldigt bra workshop!

 

Ahmed Allo

Vad jobbar du med?

– Jag arbetar för Canon Sverige som Canon Accredited Partner Lead. Det innebär i praktiken att vi har massa olika säljkanaler vi arbetar med och sen har vi vårt B2B vilket innebär att vi har en extern säljkanal, då ansvarar jag för den kanalen och en rad olika partners.

 

Hur är det att jobba med det på Canon?

– Jag tycker att det är väldigt roligt. Dels tycker jag att arbetsuppgifterna är utmanande och lärorika, dels tycker jag att Canon är en extremt bra arbetsgivare som gör att jag trivs väldigt bra.

För mig personligen är det viktigt att kunna utvecklas där man är och göra så kallad “karriär”, och därfinns det oändliga möjligheter på Canon. Jag har en ganska stark vilja och åsikt som självklart också behöver tyglas men det är viktigt att vara på en plats där jag kan driva på de idéerna som jag tror på.

 

Vilka frågor brinner du för?

– I hjärtat så brinner jag för jämställdhet och människors lika värde. Jag gillar att zooma ut lite mer och inte bara se det lokala utan även det globala – hur är världen vi lever i som helhet och vilka förutsättningar finns det? Jag som har ett utländskt påbrå har alltid haft ett issue i mig själv att jag aldrig förstått varför världen är så orättvis som den är, så det är en hjärtefråga för mig.

Varför har vi i Sverige idag så goda förutsättningar som vi har och varför har personer i andra delar av världen det så extremt dåligt och fattigt, trots alla insatser som görs i världen? Det blir bättre men vad är det som gör att det tar så lång tid?

Så i mitt hjärta ligger den frågan väldigt nära. Jag har väldigt svårt att acceptera att personer med olika kön, etnisk bakgrund, sexuell läggning inte nödvändigtvis har samma förutsättningar i livet och i yrkeslivet.

 

Mentor Sverige är en fantastisk organisation som ger barn och ungdomar förutsättningar till ett bättre liv.

– Ahmed Allo

Vad skulle du ge för tips till ditt 15-åriga jag?

– Idag finns det en hets till viss del om att man ska vara exakt så här och det målas upp en mall. Jag tror inte på att den mallen finns, min väg har inte varit spikrak och tydlig utan den har varit krokig och jag tror att när man går en krokigare väg får man en massa erfarenheter och lärdomar som man inte trodde att man skulle få med sig.

Så vad jag skulle säga till mig själv är; softa lite, det kommer att lösa sig så stressa inte och du behöver inte nå det där målet här och nu, man kan skjuta upp tidsspannet lite.

 

Författare: Salem Desalegn