Du måste acceptera cookies för inriktning för att kunna titta på videos via YouTube.

H&M – Mentor Boost på Hammerstaskolan

H&M mötte exalterade elever på Hammerstaskolan under Mentor Boost

Årets första månad, och för elever starten på den nya terminen, fylldes av workshopen Mentor Boost på flera skolor i Stockholm. Den här gången följde H&M med till Hammerstaskolan i Botkyrka för att möta de exalterade eleverna.

Mentor Boost är en workshop om vem man vill vara och vad man vill göra i livet. Den hölls för årskurs 9 på Hammerstaskolan, de som snart står inför ett gymnasieval. Flera medarbetare från H&M var med som var coacher på plats och diskuterade med eleverna om deras tankar kring deras värderingar och framtida yrken.

Två av medarbetarna som var med från H&M var Didem Uguz och Lina Skjöldebrand. De håller båda med om vikten av att bidra till kommande generation om man har möjlighet. Didem kommer ihåg när hon gick i skolan bara några få stationer ifrån Hammerstaskolan och önskade att någon gav henne insyn i hur framtiden kunde se ut. Hon tänkte redan då att hon skulle vilja vara den som kom tillbaka till skolan för att bidra när hon skaffat sig ett eget jobb.

 

Didem Uguz

 

Vad jobbar du med idag och vad är kul med det?

– Jag jobbar som Digital produktdesigner och Competence lead på H&M. Det som är kul är att jag får vara kreativ och bidra med att lösa problem. Jag får även vara innovativ, tänka på vem jag ska lösa problemet för, hur lösningen ska se ut. Det är digitalt och handlar mycket om vilka färger som ska användas, kommunikation och i slutändan hoppas på att det ska hjälpa någon.

 

Vad behöver man vara bra på för att jobba med det du gör?

– Jag tycker att kommunikation är viktigt, egentligen i alla branscher, men hos mig är det viktigt för att man behöver kunna argumentera för varför man valt att göra på ett visst sätt. Och ska kunna kommunicera sitt val för en större grupp också. Att våga misslyckas och veta att inget är perfekt från start. Det är även viktigt att gilla det du arbetar med, fortsätter Didem.

 

Gruppbild från Mentor Boost på Hammerstaskolan

Lina Skjöldebrand

 

Lina Skjöldebrand är Comercial advisor på H&M och brinner för personlig utveckling, relationer, rättvisa framför allt. Hon har även växt upp i ett hushåll som engagerat sig länge.

 

Varför valde du att vara med idag?

– Jag är uppvuxen med föräldrar som alltid engagerat sig, min mamma var till exempel mentor eller fadder när jag växte upp. Men även för att jag själv tycker att det är en bra grej att göra om man kan bidra med nån form av klokhet. Jag hade nog tyckt att det vore toppen att ha en vuxen med ett annat perspektiv utanför vänner och familj.

 

Författare: Salem Desalegn