Du måste acceptera cookies för inriktning för att kunna titta på videos via YouTube.

Coacherna på Johannesskolan i Malmö

KPMG och Tetra Pak på Mentor Boost

Tacksamhet, självkännedom och motivation med Mentor Boost

För coacherna Elizabeth Anderberg och Ibrahim Shaalan gav förmiddagen på Johannesskolan i Malmö nya perspektiv och en känsla av tacksamhet. De fick diskutera och workshoppa kring självkännedom och motivation med åttondeklassare i Mentor Boost som är Mentor Sveriges program som förbereder elever inför framtiden och arbetslivet.

Elizabeth Anderberg som är Communication Director på Mentor Sveriges partnerföretag Tetra Pak beskriver coachandet på Johannesskolan som otroligt givande och roliga.

De timmar jag fick spendera på Johannesskolan i Malmö var en väldigt fin höjdpunkt och ett sant privilegium. Att få lära känna den yngre generationen och höra hur de resonerar – de kommer att leda landet och industrin i framtiden, vilket jag är väldigt glad över. Jag lärde mig så mycket värdefullt på de timmarna jag var med dem.

Elizabeth Anderberg, Tetra Pak

Ibrahim Shaalan är Risk & Compliance Associate på Mentor Sveriges partnerföretag KPMG och trivdes bra med att vara med i Mentor Boost.

Jag tar jag med mig mycket tacksamhet. Eleverna var nyfikna och det var inspirerande att se att deras engagemang i diskussionerna växte under dagen. Det var intressant att höra deras tankar om framtiden. Det kändes bra att få vara med och bidra med nya tankar till eleverna.

Ibrahim Shaalan, KPMG

 

Både Elizabeth och Ibrahim sprider ordet till kollegor och vänner om hur givande det är att engagera sig i Mentor Boost.
– Jag tycker att man ska engagera sig som coach eftersom du får ta del av unga människors vardag på ett unikt sätt och du får helt nya perspektiv. Mentor Sverige lär ut metoder i självkännedom och målsättning till unga människor på ett enkelt sätt, vilket är fantastiskt. De sakerna kom jag själv i kontakt med först i 40-årsåldern, och jag blev glatt överraskad när jag såg att det numera lärs ut till barn i yngre tonåren, säger Elizabeth.

Coacherna på Johannesskolan i Malmö

För Ibrahim innebär coachandet en unik möjlighet att stötta ungdomar och visa att man kan bli vad man vill om man kämpar tillräckligt hårt.
– Som coach kan man inspirera och motivera ungdomar genom att dela med sig av egna erfarenheter och kunskaper, något som betyder mycket mer än man kanske tror. Eleverna uppskattar stödet och får hopp om att det är möjligt att förbättras och uppnå sina mål. Dessutom skapar engagemanget ett värdefullt utbyte där du som coach också lär dig mycket genom att lyssna på och förstå ungdomarnas perspektiv och utmaningar. Kanske kan man till och med relatera till sin egen ungdomstid och berätta hur man själv tacklade olika utmaningar.

Är du nyfiken på att vara coach på Mentor Boost? Läs mer och anmäl dig här!

Författare:  Filippa Bejhed