Du måste acceptera cookies för inriktning för att kunna titta på videos via YouTube.

KPMG på Mentor Boost

En pusselbit i ungdomarnas sökande mot framtiden

En kall februarionsdag deltog fyra coacher från Mentor Sveriges partnerföretag KPMG i Mentor Boost. Eleverna och coacherna diskuterade inre och yttre motivation med syfte att öka studiemotivation och självkännedom. Förmiddagen på NTI Vetenskapsgymnasiet vid Fridhemsplan i Stockholm ledde till stora insikter och lärorika reflektioner. 

Madeleine Pulk som jobbar med strategi och hållbarhet på KPMG tyckte att det var värdefullt att få återkomma till skolvärlden och beskriver Mentor Boost som en givande pusselbit i ungdomarnas sökande mot framtiden och vuxenheten, baserat på den återkoppling hon fick från ungdomarna.

Madeleine Pulk, KPMG

Jag fick med mig mycket tacksamhet från ungdomarna jag träffade, att jag ville dela med mig av mig av min berättelse av resan från ungdom till vuxen. Det känns fint att kunna ge.

De två klasserna, en med inriktning teknik och en naturvetenskap, lyssnade intresserade på coachernas berättelse om karriär och livsval. Malin Pandikow som jobbar som managementkonsult och gärna uppmuntrar tjejer att engagera sig i tech och it, tar med sig en större förståelse för vad gymnasieelever värdesätter och tycker är viktigt hos en framtida arbetsgivare och arbetsplats.

Malin Pandikow, Elin Juhlin och Hanna Stjernström från KPMG

Jag tycker att man ska engagera sig i Mentor Boost för att man har möjligheten att ge ungdomar nya perspektiv som de inte tänkt på förut och göra de lite mer medvetna om deras framtid och vad de vill göra framåt.

Stenkoll på omvärlden

Hanna Stjernström som är Assistant Manager beskriver eleverna som otroligt smarta och pålästa. De hade koll på den senaste tekniken en mycket bättre omvärldskoll än vad hon själv på många sätt har.

Hanna Stjernström, KPMG

– Ungdomarna är vår framtid. När en 16-åring säger att realistiskt sett så kommer de inte att få ett bra jobb eller en lägenhet så har vi misslyckats. Vi som vuxna måste uppmuntra och skapa förutsättningar för att ungdomar ska känna att ett bra jobb och en lägenhet finns i deras framtid. När deras vilja finns men inte förutsättningar så måste vi bana väg och säkerställa att det finns plats och utrymme för dem att växa, säger Hanna.

En övning i förmågan att driva diskussion

För Elin Juhlin var coachandet i Mentor Boost en lärorik övning att reflektera över sitt arbetsliv. Hon uppskattade att få ta del av ungdomarnas tankar och erfarenheter, vilket gav ett perspektiv på världen från en grupp som hon vanligtvis inte stöter på i sitt jobb som managementkonsult.

Elin Juhlin, KMPG

– Det är ett perfekt tillfälle att dela erfarenheter och inspirera en ungdom på deras resa in i arbetslivet. Kanske kan du bidra till en positivare inställning till arbetslivet i stort eller i alla fall underlätta kring hur man kan börja i djungeln av möjligheter, något som du själv säkert hade uppskattat som ung. Därtill är det en möjlighet att öva sin förmåga att driva diskussion i en grupp med individer med olika förutsättningar och engagemang, vilket jag tror många kan ha nytta av i sitt arbete, säger Elin.

Är du nyfiken på att vara coach på Mentor Boost? Läs mer och anmäl dig här!

Författare:  Filippa Bejhed