Du måste acceptera cookies för inriktning för att kunna titta på videos via YouTube.

KPMG på Mentor Boost

Att peppa till att göra det bästa av sin framtid 

För MoaHellman, Davor Gudel och Amalia Major från vårt partnerföretag KPMG kändes det värdefullt att återuppleva de känslor och tankar man själv hade om framtidens studie- och yrkesval under gymnasietiden. Mentor Boost-coacherna på Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Östra lämnade skolan med nya insikter i både ungas liv samt nya vetskaper om sig själva.

För Moa Hellman som är Senior Tax Associate på KPMG blev förmiddagen på gymnasieskolan en tidsresa till hennes egen tonårstid.  

Jag tror att man som vuxen lätt glömmer bort vilket virrvarr av känslor det faktiskt innebär att börja första året på gymnasiet. Ens referensramar kring vad man kan tänka sig att jobba med är ofta baserade på det som känns bekant genom vänner och familj samt det man ser och läser om i tidningar och på sociala medier.  

Alexander Rosenberg från Mentor Sverige tillsammans med Moa Hellman, Amalia Major och Davor Gudelj från KPMG

Davor Gudel, Manager på KPMG, fick tillfälle att reflektera över hur mycket han hunnit göra i livet sedan han gick i gymnasiet samtidigt som det kändes som i går. 

Jag tar med mig känslan jag själv hade när jag satt i klassrummet och inte hade koll på framtiden och alla olika vägval. Det känns bra att nu stå och berätta om dessa vägval för ungdomar med förhoppning att det ska inspirera och underlätta i deras beslut och väg framåt i livet.

För Amalia Major, internal ESG Strategist på KPMG, blev mötet med ungdomarna en inspirerande start på dagen.

Det var kändes väldigt givande för mig att vara med på Mentor Boost. Det var roligt att prata med elever om deras framtidshopp och drömmar samt att stötta dem i att se sina möjligheter. Jag blev väldigt inspirerad så nu är jag i processen för att bli mentor i framtiden också. Jag tycker det är fantastiskt att KPMG har ingått samarbetet med Mentor och att vi uppmuntras att engagera oss.

Inspirera, peppa och motivera ungdomar

Moa beskriver förmiddagen på Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Östra som ett välbehövligt avbrott i den vanliga arbetsdagen och extra givande i tider av oroligheter såväl i Sverige som i utlandet.  

– Ungdomarna är vår framtid och de kommer ha möjlighet att påverka och bidra till hur både arbetsmarknaden och samhället ser ut i framtiden. Att därför få möjligheten att inspirera, peppa och motivera ungdomar till att göra det bästa av sin framtid utan att behöva tumma på deras integritet ser jag som något extra meningsfullt.   

För Davor är det tydligt att det i dag ställs mycket krav på ungdomarna som redan i tidig ålder ska fatta viktiga beslut och då är ett engagemang i Mentor Boost väldigt värdefullt. 

– Coacherna berättar om sin resa och olika möjligheter samt ger råd om olika vägval. Eleverna kan ställa frågor och efter de gemensamma övningarna kan ungdomarna förhoppningsvis få inspiration att utvecklas till sin fulla potential och underlätta i deras vägval.  

Både Moa och Davor ser fram emot att vara med på Mentor Boost igen. Moa berättar:

Vill du göra skillnad och bidra till framtiden tycker jag helt klart du ska välja att delta i Mentor Boost. Inte nog med att du kommer få insikter och perspektiv på dagens ungdom, du kommer även lära dig en hel del om dig själv. En erfarenhet jag tar med mig och kommer dela framåt.

Är du nyfiken på att vara coach på Mentor Boost? Läs mer och anmäl dig här!

Författare:  Filippa Bejhed