Du måste acceptera cookies för inriktning för att kunna titta på videos via YouTube.

Kaleb på SEB om sin medverkan i Mentor Inspo

Mentor träffar Kaleb Mocye på SEB

Kaleb Mocye är företagsrådgivare på SEB, i Göteborg. Under våren deltog han i Mentor Inspo – ett digitalt program med karriärinspiration för elever i högstadiet och gymnasiet som vi på Mentor erbjuder skolor över hela landet. Vi ställde några frågor till Kaleb om hans syn på jobb och studier och kring hans medverkan i Mentor Inspo.

Berätta om ditt jobb!

Jag jobbar som Företagsrådgivare på banken SEB, i Göteborg. I mitt jobb får jag möjligheten att träffa och hjälpa många företagare att förverkliga sina drömmar.

Vilken bakgrund har du i form av tidigare jobb och studier?

Efter gymnasiet åkte jag till USA och studerade företagsekonomi. Väldigt lärorika år, både i studierna och att bo och leva i ett annat land. Efter mina studier i USA har jag enbart jobbat mot företag, bl.a som egenföretagare, inköpare och leverantör av tjänster, vilket också är en av mina styrkor i mitt arbete idag.

Kaleb Moyce SEB hos Mentor Sverige

Vad tänkte du att du skulle jobba med när du själv var ungdom?

När jag växte upp ville jag jobba med film och tv i Hollywood. Jag hade en dröm om att ha en egen talkshow vilket jag fått se komma till verklighet, dock i en mindre skala i Göteborg än jag kanske tänkte då, haha.

Hur har du sett på dina möjligheter att få göra det du drömde om? 

Min dröm var enorm, i takt med att jag växte upp kände jag att mitt fokus gick från ”dröm” till vilken ”roll” i arbetslivet jag ville axla, hittade mina styrkor och fokuserade på det. Dock vill jag tillägga att det är enbart du själv som bestämmer ambitionsnivån, så länge du gör ditt bästa så är det en ”dream come true”!

Hur fick du höra om Mentor Inspo?

Min vän Zandra som jobbar på Mentor bjöd in mig till Mentor Inspo. Jag tyckte det lät roligt att inspirera ungdomar, då jag vet i första hand vad det betydde för mig. Det gör jag gärna om.

Varför tycker du att man ska vara med som inspiratör i Mentor Inspo?

Det är viktigt att finnas till för nästa generation, speciellt i den takt som teknik utvecklas, samhället förändras, behöver vi också finnas tillhands och ge förutsättningar till nästa generation. Mitt mål är att ge vidare de förutsättningar jag själv inte fick.

Tusen tack Kaleb för att vi fick ställa frågor till dig och tack också för att du var med på Mentor Inspo!

Är du nyfiken på att läsa mer om Mentor Inspo och att själv delta? Läs gärna mer här.