Du måste acceptera cookies för inriktning för att kunna titta på videos via YouTube.

OKQ8 – Mentor Boost på Järvaskolan

Förväntansfulla elever mötte OKQ8 under Mentor Boost på Järvaskolan

Under torsdagen var det dags för Mentor Boost, den här gången tillsammans med förväntansfulla elever i klass 9B på Järvaskolan. Dagens coacher kom från OKQ8 och det blev en inspirerande förmiddag med fokus på hur man kan frigöra sin potential, hitta sina drivkrafter och våga drömma stort.

Mentor Sveriges verksamhetskoordinator Moses Ssemakula var dagens workshopledare och guidade ungdomarna och coacherna genom både roliga och utmanande övningar. Fokus låg på hur man blickar inåt, blir medveten om sina förmågor samt stärker sin självmedkänsla och sitt självförtroende.

Moses Ssemakula

Eleverna och coacherna fick reflektera kring frågor om personlig utveckling och framtidsdrömmar tillsammans. Under tiden kunde de utbyta erfarenheter och prata om intressen, samtidigt som ungdomarna fick värdefulla tips och råd från coacherna.

Bland coacherna som deltog fanns Madeleine Forsgren, säljchef på OKQ8 i Stockholm. Så här svarar hon på frågan varför hon ville delta på Mentor Boost.

– Jag tycker att konceptet är jättebra och något som alla skolor borde få ta del av! Man hör hela tiden att pressen på ungdomar ökar, vilket får mig att vilja bidra mer med mina insikter och lärdomar. Det är viktigt att som ung känna till att det finns flera olika vägar att gå för att lyckas i livet och karriären, säger Madeleine Forsgren.

Hur ser din bakgrund och karriärsresa ut?

– Jag började jobba extra på OKQ8, pluggade vid sidan av och fick ett heltidsjobb efter examen. Även under studierna fortsatte jag jobba varannan helg, eftersom jag tyckte att det var så kul. Sedan avancerade jag så småningom till biträdande chef och blev slutligen säljchef som jag är idag, så jag har verkligen lyckats göra en resa inom företaget, fortsätter Madeleine.

Hur var din upplevelse av dagen?

– Superbra och intressant! Ungdomarna var väldigt nyfikna på mig och min karriärsresa och vi hade givande samtal under övningarna. Det var också värdefullt för mig att få större insyn i deras drivkrafter. Ungdomarna jag pratade med lyfte bland annat starka inre drivkrafter om att värna om familj och nära kära, tvärtemot att drömma om statusfyllda jobb bara för sakens skull, berättar Madeleine.

Madeleine Forsgren

Moa Malmberg, Kategorichef på OKQ8, var också coach under dagen och beskrev samtalen med ungdomarna som en nostalgisk resa till sin egen tonårstid.

Samtalen för mina tankar tillbaka till när jag själv gick i skolan. Många saker ungdomarna funderar över är samma saker som man själv grubblade över när man var yngre.

– Moa Malmberg, Kategorichef på OKQ8.

Moa fortsätter berätta:

– Samtidigt har mycket förändrats i världen och det är dagens ungdomar som kommer leda vårt samhälle i framtiden, därför är det viktigt och nyttigt att prata med dem och få en inblick i hur de tänker och resonerar. I våra samtal var det stort fokus på demokrati, hållbarhet, miljö och generell omtanke om planeten och varandra, säger Moa.

Eleverna i klassrummet var särskilt nyfikna på Moas roll på OKQ8 och ställde många bra frågor.

Så vad innebär din roll på OKQ8?

– Jag är kategorichef på OKQ8, vilket innebär att jag ansvarar för sortimentet som finns på alla våra 300 stationer i Sverige. Det handlar om att bestämma vilka varor som ska finnas på plats, allt ifrån läsk, chips och godis. Målet är att kunna erbjuda ett sortiment som konsumenten önskar till bra priser och där är min roll att förhandla med våra leverantörer, förklarar Moa.

Vilka tips och råd kunde du ge ungdomarna?

– Att det är okej att inte veta vad man vill och att känna sig vilsen, men att det samtidigt är viktigt att tänka efter och samla på sig inspiration för att förhoppningsvis hitta det. Jag är helt övertygad om att det går att kombinera sin passion med något man kan tjäna pengar på. Jag trivs på min arbetsplats och hoppas ha inspirerat ungdomarna att våga söka sig till vår bransch i framtiden om de vill, eller något helt annat de brinner för, säger Moa.

Moa Malmberg

Vi på Mentor Sverige vill tacka vår partner OKQ8 och deras inspirerande medarbetare som deltog under Mentor Boost tillsammans med elever och lärare på Järvaskolan som bidrog med nyfikenhet och framtidshopp.

Författare: Amanda Soltanian