Du måste acceptera cookies för inriktning för att kunna titta på videos via YouTube.

Pangea – Mentor Boost på Grimstaskolan

Pangea mötte nyfikna elever på Grimstaskolan under Mentor Boost

Under en förmiddag i november höll vi vår workshop Mentor Boost för nyfikna elever på Grimstaskolan i Vällingby.

Varje workshop leds av representanter från olika branscher som agerar coacher och gör blandade övningar med eleverna. Det blev en härlig förmiddag tillsammans med några av Pangeas medarbetare som var coacher för eleverna i årskurs 9.

Pangea som varit en partner till Mentor Sverige under många år, är med på Mentor Boost för första gången.

En av representanterna är Julia Bergqvist som tycker Boost är ett viktigt initiativ för Pangea och coacherna att vara med på. Hon minns själv när hon var 15 år gammal och inte hade någon aning om vad hon ville plugga eller jobba med.

Under en Mentor Boost får man svara på många olika frågor om sig själv, som vad man är bra på och vad som är viktigt för en. Det är något som Julia inte tycker att man gör så mycket av annars, därför blir detta forum väldigt givande, både för ungdomarna och coacherna. Hon berättar även att hon ser fram emot fler Mentor träffar!

Julia Bergqvist

 

Om du fick ge ett tips till ditt 15åriga jag – vad hade du sagt då?

– Att inte oroa sig så mycket och att vara snäll mot sig själv.

Jag vet att många ungdomar har extremt höga krav på sig själva, då de ska ha bra betyg och leverera överallt. Det kommer att bli bra så länge man gör det man tycker är kul och gör sitt bästa och omger sig med bra människor.

– Julia Bergqvist, Director på Pangea

På plats märks det att eleverna är väldigt engagerade i sina grupper med varsin coach som möter ungdomarna med samma engagemang. Det såg man i bland annat Christofer Pool Wiklunds grupp, som även han jobbar på Pangea. Han berättar att det varit ett grymt bemötande med ungdomarna med intressanta diskussioner. Både Christofer och ungdomarna delade med sig av sin erfarenhet, bakgrund och hur de växt upp, vilket är vad han tar med sig från Mentor Boost.

Christofer Pool Wiklund

 

Vilka frågor brinner du mest för och varför?

Jämställdhet är viktigt för mig, att alla får en möjlighet att förverkliga sig själva. Det är extremt viktigt för mig och här är ju Mentor Boost ett riktigt bra verktyg.

– Christofer Pool Wiklund, Analyst på Pangea

Författare: Salem Desalegn

Uppdatering: Under nov 2022 blev Pangea förvärvade av Colliers.