Du måste acceptera cookies för inriktning för att kunna titta på videos via YouTube.

Programstart 2022

Förväntansfulla mentorpar i Konserthuset 2022

I onsdags var det äntligen dags för årets första programstart för Mentor Sverige i Stockholm. I Konserthuset samlades partners, ambassadörer, skolrepresentanter och föräldrar men framförallt – närmre hundra ungdomar och mentorer, för ett förväntansfullt första möte och kanske startskottet på en vänskap för livet.

Kvällen inleddes av Melody Farshin, stand-up komikern och författaren som gjort sig känd för sin unika förmåga att fånga scen och publik med sin starka energi. Melody bjöd på egna erfarenheter av att våga gå sin egen väg i livet och vikten av att leva för sin passion, trots att familj och omgivning inte alltid lyckats förstå sig på hennes yrkesval. Det dröjde inte länge innan hela lokalen vibrerade av skratt och det var äntligen dags att kicka igång mentorprogrammet.

För att boosta de nya mentorparen med inspiration välkomnades först ett tidigare mentorpar, Malte och Claes, upp på scen. De matchades ihop genom Mentor Sverige 2018 och valde därefter att fortsätta sitt mentorskap efter programmets slut. De har hållit kontakten sedan dess och är idag goda vänner. Men vad är då framgångsreceptet för ett lyckat mentorskap? För Malte och Claes har nyckeln varit att alltid visa öppenhet inför varandra, underhålla relationen och framförallt att hitta gemensamma intressen och se till att ha roligt tillsammans.

Från Hovet fanns Sveriges statsfru Anna Hamilton på plats för att hålla ett inspirerande invigningstal.

– I dag träffar årets mentorpar varandra för första gången och för många av er kommer det vara starten på en livslång vänskap. Att ha en mentor är att ha någon som finns där för dig – oavsett vem du är, vad du vill göra eller vem du vill bli, öppnade Anna Hamilton.

Spänningen och förväntan bland de nya mentorparen i publiken kändes omedelbart i luften.

Jag hoppas att alla ni ungdomar om några år sitter på samma plats och inväntar ert första möte i egenskap av mentor, med det sagt önskar jag er all lycka till i era mentorskap!

Anna Hamilton, Sveriges statsfru

Därefter välkomnades mentorparen ut i Konserthuset foajé för det första pirriga mötet med varandra.

Mentor Sverige vill rikta ett stort tack till alla som närvarade under årets första programstart. Ett extra stort tack till SEB, General Partner till Mentor sedan många år tillbaka, som möjliggjorde att vi alla kunde samlas tillsammans i Konserthuset.

Senare i höst sker även Mentors programstarter i Göteborg och Malmö.

Författare: Amanda Soltanian

Vad gör Mentor Sverige