Du måste acceptera cookies för inriktning för att kunna titta på videos via YouTube.

Rihab Garci blir gruppmentor

Gruppmentorskap med Rihab Garci

Rihab Garci kommer under våren vara gruppmentorer till ungdomar från Mentor Sverige – med inriktning mot litteratur och författarskap.

Rihab är högstadielärare, influencer och trebarnsmamma. Hon brinner för att skildra ungdomars vardag i orten på sina sociala medier och som krönikör. Under 2023 jobbade hon på Mentor Sverige som verksamhetskoordinator samtidigt som hon skrev klart sin bok ”Vi kommer ändå bara blir becknare” – som nu publicerats på Bonnier Carlsen. Här får du lära känna Rihab lite mer och också läsa mer om hur hennes Gruppmentorskap kommer se ut!

Vem är du?

Jag är lärare, influenser och trebarnsmamma. Jag brinner för att skildra ungdomars vardag i orten på mina sociala medier och som krönikör. Jag älskar allt som är kreativt; mode, bild/film och att skriva! Men lika mycket älskar jag också att äta och fika- och allt detta , och ännu mer, får man ta del av på mina sociala medier.
Författare och lärare Rihab Garci

Vad kommer du göra i Gruppmentorskapet?

Hålla en bokcirkel där vi läser min debutroman ” Vi kommer ändå bara bli becknare”. Boken är utgångspunkten som bjuder in till samtal om livet, diskussioner om samhället vi lever i, men också en möjlighet för att få vara kreativ genom tex att skriva eller skapa/dramatisera innehåll kring boken. Självklart över en fika. Så lite som en tjejkväll i månaden, med boken som första gemensamma punkt.

 

Var kommer ditt engagemang för ungdomar ifrån?

Jag har jobbat som högstadielärare i över 10 års tid. Ungdomar är en stor del av mitt liv och vardag, och jag älskar att få vara en del av deras liv – det är så naturligt för mig och det är därifrån jag hämtat mitt driv.
Jag är den där storasystern som man inte visste att man behövde. Jag älskar att finnas där för dem, stötta, hjälpa, inspirera och underlätta vardagen för de ungdomar som behöver mig. Att vara den där viktiga extra vuxen helt enkelt.
författaren rihab.garci med mentor sverige
Läs mer om hur du kan engagera dig som mentor eller gruppmentor hos oss!

Foto Stefan Tell.

Mer om Rihab hos Bonnier Carlsen. Följ Rihab på TikTok eller Instagram.