Du måste acceptera cookies för inriktning för att kunna titta på videos via YouTube.

SEB är med på Mentor Boost

Ge unga framtidshopp och förebilder i arbetslivet

För Merisa Halilovic, Miriam Frey, Fatima Khamis och Linnéa Lindh från vårt partnerföretag SEB var det både tankeväckande och roligt att vara med som coacher på Mentor Boost. Niondeklassarna på Grönkullaskolan i Sundbyberg fick höra om coachernas liv och karriär samt fick verktyg för att fatta kloka beslut och genomföra dem.


En tidig tisdagsmorgon när snön yrde gjorde fem coacher från SEB entré på Mentor Sveriges fokusskola Grönkullaskolan i Sundbyberg. Merisa Halilovic jobbar som internrevisor på SEB och har varit coach flera gånger. Hon tycker att det är betydelsefullt att höra ungdomarnas ambitioner och att det fyller en med energi.

Mentor Sveriges ungdomsledare Sara Mecconen och SEB:s Linnéa Lindh

– Man får en tankeställare när man ser på vilken resa man själv gjort. För tio år sedan när jag var i samma sits som niondeklassarna på Grönkullaskolan så fick min klass också besök från SEB-anställda och jag minns hur inspirerande det var. Då bestämde jag mig för att en dag i framtiden arbeta på SEB, säger Merisa.

Merisa Halilovic, SEB

För Miriam Frey som jobbar som jurist på SEB var höjdpunkten den positiva energi hon fick från de kloka ungdomar hon coachade.

Jag tycker att man ska vara med i Mentor Boost för att det är ett roligt sätt att interagera med ungdomar. I bästa fall kan man så ett frö som leder till nyfikenhet kring ett yrke, en utbildning eller något annat i livet.

Miriam Frey, SEB

Om ungdomars värderingar och drivkrafter

Fatima Khamis har varit anställd på SEB i 16 år och jobbar nu hållbar ekonomi på banken. Eftersom hon själv sällan träffar ungdomar i högstadieåldern tyckte hon att det var extra kul att höra om deras tankar om framtiden och att prata om ambitioner, värderingar och drivkrafter.

Fatima Khamis, SEB

Det kändes som en meningsfylld förmiddag. Flera elever sa att de inte haft den här typen av samtal tidigare. Eleverna var jättebra på att lyssna in varandra. Som coach kunde jag hjälpa till att locka fram input från de som var lite mer fåordiga. Det var en rolig förmiddag helt enkelt.

Juristen Linnéa Lindh tar med sig den starka framtidstro och målmedvetenhet som ungdomarna på Grönkullaskolan förmedlade.

Linnéa Lindh, SEB

– Mentor Boost bidrar till att ge unga framtidshopp och möjlighet att hitta förebilder i arbetslivet. Dessutom ger ungdomarna otroligt mycket tillbaka. Att inspirera skolelever under en förmiddag på Mentor Boost var både givande och roligt, säger Linnéa.

Den erfarna coachen Merisa avslutar med att säga:

Jag är jätteglad och tacksam att jag kan ge tillbaka till ungdomarna genom Mentor Boost. Detta är en möjlighet för oss och eleverna att Mentor Boost finns. Var en förebild du också och anmäl dig!

Är du nyfiken på att vara coach på Mentor Boost? Läs mer och anmäl dig här!

Författare:  Filippa Bejhed