Du måste acceptera cookies för inriktning för att kunna titta på videos via YouTube.

Ungdomsförmedlingen och Mentor i samarbete

Mentorpar blev kollegor

Ungdomsförmedlingen + Mentor = sant! I juni inledde vi ett samarbete med Ungdomsförmedlingen, en plattform som hjälper ungdomar och arbetsgivare att hitta varandra. Affärsidén är att underlätta för företag att nå ut till ungdomar som de kan anställa, samtidigt som det blir enklare för ungdomar att hitta attraktiva jobb.
Om samarbetet
Samarbetet med Mentor består i att Ungdomsförmedlingen ger oss annonsutrymme på sin webbsajt, där ungdomar uppmuntras att skaffa en mentor genom oss. En mentor kan t ex hjälpa ungdomar att skriva CV, bygga nätverk, förbereda sig för livet efter skolan, lotsas in i arbetslivet – och inte minst ge en meningsfull fritid i form av att man gör roliga aktiviteter tillsammans efter skolan.

Ungdomsförmedlingen startades 2022 – efter avslutat Mentorprogram
Carl-Hugo fick, i oktober 2022, en mentor när han deltog i vårt Mentorprogram – och genom sin mentor Johan Brundell, fick han värdefull kunskap och vägledning kring just företagande. 8 månader senare var Ungdomsförmedlingen ett registrerat bolag! Företaget drivs, förutom av Carl-Hugo Jacobsson av jämnårige Anton Lidström.
Mentorpar Carl-Hugo - ungdom och Johan
Johan – en mentor med stor erfarenhet kring företagande
Idag är Johan arbetande styrelseordförande för Ungdomsförmedlingen och fortfarande en viktig mentor till Carl-Hugo. Johan började sin yrkesbana som internationell affärsadvokat och chefsjurist på Ericsson. Senare blev han affärsman med spetskompetens på att köpa och sälja företag. Sedan 25 år tillbaka är Johan affärsrådgivare och hjälper andra att starta upp och utveckla företag. Han har varit grundare, styrelseledamot och VD i många startups och var därför en perfekt matchning för Carl-Hugo, som var intresserad av just dessa områden.
Det har varit fantastiskt att tillsammans med två tonåringar på bara 1,5 år utveckla Ungdomsförmedlingen från idé till lovprisad matchningstjänst mellan ungdomar och arbetsgivare, med idag över 25 000 registrerade användare och många betalande företagskunder. /Johan Brundell
Ungdomsförmedlingen fyller ett hål på marknaden
På bara ett halvår har tagit Ungdomsförmedlingen från en simpel idé till en lovprisad matchningstjänst mellan ungdomar och arbetsgivare och man har idag över 25 000 registrerade användare. Något som visar på att Ungdomsförmedlingen fyller ett hål på marknaden. På sikt hoppas man att Ungdomsförmedlingen ska bidra till att minska arbetslösheten för unga!
Carl-Hugo Ungdomsförmedlingen
Carl-Hugo Ungdomsförmedlingen
Jag ser upp till både Mentor Sverige som organisation och till personerna som arbetar där. Att vi fått till det här samarbetet gör mig riktigt stolt, och jag tror verkligen på ett framgångsrikt samarbete i lång tid framöver.
/Carl-Hugo
Följ samarbetet i våra kanaler
Samarbetet innebär att vi, utöver att synas på Ungdomsförmedlingens hemsida, kommer att erbjuda ungdomar CV-workshops och möjligheten att registrera sig hos Ungdomsförmedlingen. Vi har också skapat filmer med mentorparet Johan och Carl-Hugo där de berättar om hur Ungdomsförmedlingen och deras relation har utvecklats. Filmerna syns på vår Instagram samt på hemsidan och vår kanal på YouTube!