Du måste acceptera cookies för inriktning för att kunna titta på videos via YouTube.

Wise IT – Mentor Boost på Järvaskolan

Engagerad medarbetare på Wise IT är coach för andra gången

Under höstterminen har flera skolor bokat in oss för att hålla i Mentor Boost, en workshop med syftet att öka studiemotivationen och rusta elever inför framtiden. Den här gången var vi på Järvaskolan tillsammans med coacher från Wise IT, H&M, SEB och Hemsö. Klassrummet fylldes av inspirerande samtal om hur man navigerar inför långsiktiga beslut när både elever och coacher delade med sig av sina erfarenheter.

På plats som coach igen var Anders Dahlberg från Wise IT, sist var det på NTI gymnasiet men nu har han mött elever i årskurs 9A på Järvaskolan. Kul att du är med igen Anders, berätta vad du jobbar med och varför du tycker det är kul?

– Jag jobbar med konsulter och anledningen till att jag säljer konsulter är att jag varit i IT branschen nu i över 20 år men skälet till att jag jobbar med försäljning är att jag älskar människor. Jag tycker att det är kul att jobba med människor, mötet är intressant.

 

Anders Dahlberg

 

Klassen är indelad i 4 olika grupper med en coach i varje. Under workshopen märker Anders att det är stor spännvidd på mognad, säkerhet och trygghet bland ungdomarna. Han brinner för frågorna som diskuteras och även att få vara bland ungdomarna för att hjälpa dem att kanalisera åt rätt håll och lyfta dem.

Jag hoppas jag kan bidra i deras tankesätt och vara en ”katalysator” i alla fall för en del av eleverna.

Anders Dahlberg, Wise IT

 

Om du fick ge ett tips till ditt 15 åriga jag – vad hade du sagt då?

– Be patient. Det jobbar jag med fortfarande, och ta stöd av någon likt en mentor som kan hjälpa dig att bli tålmodig, säger Anders.

 

Författare: Salem Desalegn