Ambassadörer

Lär känna våra ambassadörer

Mentors ambassadörer stöttar och inspirerar ungdomar till att tro på sig själva och våga drömma. Andra Farhad, Alexandra Pascalidou, Gunilla von Platen, Danyel Couet, Felicia Margineanu och Goran Asaad är våra uppskattade ambassadörer som bland annat medverkar på ungdomsevent och partnerträffar.

Andra Farhad

Andra Farhad är en sparexpert, föreläsare och entreprenör. Vid femton års ålder gjorde hon sin första investering och idag är hon vd på sitt egna bolag Börshajen. Andra vill demokratisera kapitalmarknaden och inspirera fler unga till att våga gå sin egen väg.

Jag tycker att alla unga förtjänar att ha någon vuxen som ser, pushar och vägleder dem.

Andra Farhad

Danyel Couet

Stjärnkocken Danyel Couet har drivit restauranger i över 25 år och är ett välkänt ansikte från tv-programmen Sveriges mästerkock, Kockarnas kamp och Sveriges yngsta mästerkock. Som ambassadör vill han inspirera unga att våga följa sina drömmar.

Som ambassadör för Mentor vill jag inspirera unga att våga satsa 100 % och helhjärtat på något man tror på och inte lyssna för mycket på andra. För det är bara i hjärtat som man vet vad man själv vill göra.

Danyel Couet

Goran Asaad

Goran Asaad är föreläsaren och standup-komikern som både inspirerar och lockar till skratt. Han jobbar för att ungdomar ska få känna tillhörighet och gemenskap oavsett bakgrund för ett mer inkluderande samhälle. Gorans egen historia började med ett existensberättigande och hans liv förändrades första gången han fick stå på en scen.

För mig är förebilder viktiga eftersom det handlar om att föregå med ett gott exempel och att hjälpa någon att tro på sig själv.

Goran Asaad

Alexandra Pascalidou

Hon är en av våra mest namnkunniga journalister, programledare och författare. Dessutom är hon en person som står upp för allas lika värde, trots att det många gånger har haft ett pris. Alexandra Pascalidou växte upp i Grekland men flyttade till Rinkeby strax utanför Stockholm i sexårsåldern.

Jag hade behövt en mentor, någon som kunde förklara vem Strindberg är, och som kunde hjälpa mig lösa en ekvation.

Alexandra Pascalidou

Gunilla von Platen

Gunilla von Platen är svensk entreprenör, investerare, företagsledare och filantrop samt en av Svenskt Näringslivs ambassadörer. Hon är grundare till kundservice-bolaget Xzakt Kundrelation som hon sålde till Altor 2017 och är i dag partner hos Transcom Worldwide AB där Xzakt ingår. Hon är även sommarpratare och författare till boken Draken i rummet.

Jag har alltid vurmat för unga, barn och kvinnor som oftast är de mest utsatta i samhället. Ungdomar är vår framtid och jag vill hjälpa till att bana vägen för dem

Gunilla von Platen

Felicia Margineanu

Felicia Margineanu är föreläsare och har jobbat som fotograf sedan hon var tonåring. Genom kameran fick Felicia modet att utforska sin omvärld och möjlighet att själv gestalta sin identitet. Idag lär hon ungdomar att ta kontroll över sin egen självbild.

Positiva förebilder påverkar våra handlingar och motiverar oss att sträva efter att upptäcka vår potential och göra något av det.

Felicia Margineanu