Ambassadörer

Lär känna våra ambassadörer

Mentors ambassadörer stöttar och inspirerar ungdomar till att tro på sig själva och våga drömma. Alexandra Pascalidou, Felicia Margineanu och Goran Asaad är våra uppskattade ambassadörer som bland annat medverkar på ungdomsevent och partnerträffar.

Andra Farhad

Andra Farhad är en sparexpert, föreläsare och entreprenör. Vid femton års ålder gjorde hon sin första investering och idag är hon vd på sitt egna bolag Börshajen. Andra vill demokratisera kapitalmarknaden och inspirera fler unga till att våga gå sin egen väg. 

Jag tycker att alla unga förtjänar att ha någon vuxen som ser, pushar och vägleder dem

Andra Farhad

Felicia Margineanu

Felicia Margineanu är föreläsare och har jobbat som fotograf sedan hon var tonåring. Genom kameran fick Felicia modet att utforska sin omvärld och möjlighet att själv gestalta sin identitet. Idag lär hon ungdomar att ta kontroll över sin egen självbild.

Positiva förebilder påverkar våra handlingar och motiverar oss att sträva efter att upptäcka vår potential och göra något av det

Felicia Margineanu

Goran Asaad

Goran Asaad är föreläsaren och standup-komikern som både inspirerar och lockar till skratt. Han jobbar för att ungdomar ska få känna tillhörighet och gemenskap oavsett bakgrund för ett mer inkluderande samhälle. Gorans egen historia började med ett existensberättigande och hans liv förändrades första gången han fick stå på en scen.

För mig är förebilder viktiga eftersom det handlar om att föregå med ett gott exempel och att hjälpa någon att tro på sig själv

Goran Asaad

Alexandra Pascalidou

Hon är en av våra mest namnkunniga journalister, programledare och författare. Dessutom är hon en person som står upp för allas lika värde, trots att det många gånger har haft ett pris. Alexandra Pascalidou växte upp i Grekland men flyttade till Rinkeby strax utanför Stockholm i sexårsåldern.

Jag hade behövt en mentor, någon som kunde förklara vem Strindberg är, och som kunde hjälpa mig lösa en ekvation.

Alexandra Pascalidou