Bli mentor

Ta första steget mot ett mentorskap

Vi tycker att alla ungdomar i Sverige förtjänar en egen mentor, oavsett om de är glada, ledsna, uttråkade, aktiva eller får A eller F på proven.

Att vara tonåring kan kännas som en bergochdalbana. Starka känslor som pendlar upp och ner och mycket som händer i livet. Många ungdomar saknar en vuxen att vända sig till och här kan du spela en viktig roll.


Mentorprogram

Mentorskap är ett kraftfullt verktyg som stöttar ungdomar att växa till hälsosamma vuxna och får de att avstå från våld och droger. Oavsett vilket mentorskap du är intresserad av får du vara med och stärka ungdomars självbild och ge dem en stark framtidstro. Du lär dig även mer om dig själv under din tid som mentor.

86 % av ungdomarna har fått en ökad självkänsla efter att ha haft en individuell mentor.

78 % har fått mer kunskap och högre studiemotivation tack vare Jobbmentor.

Individuella mentorprogrammet

Det Individuella mentorprogrammet är en av grundstenarna i vår verksamhet. Genom att bli individuell mentor stöttar du en ung människa under ett år och gör en insats för ett bättre samhälle, nu och i framtiden.

Läs mer

Jobbmentor

Som jobbmentor peppar och inspirerar du ungdomar i årskurs sju, åtta och nio under en halvdag. Du berättar om ditt yrke och ger ungdomar en bredare syn på olika typer av jobb och vad man kan jobba med.

Läs mer

”Det är små saker som gör skillnad”

En av våra tusentals mentorer är Crespo Kamara, fotbollsspelare för BK Häcken. Han och mentorungdomen Success träffas några gånger per månad och har utvecklat en vänskap som betyder mycket för båda.

– Det är små saker som man aldrig trodde skulle göra så stor skillnad. Att bara vara där och prata. Att bara fråga. Att bara lyssna, säger han.

”Som mentor får man mycket tillbaka”

Ett mentorskap handlar både om att ge och ta – som mentor får du så mycket tillbaka genom att träffa din ungdom några gånger i månaden. Sandras och Benedictas mentorskap har handlat mycket om att bygga ett starkt självförtroende och våga testa nya saker.

– Det känns jättevärdefullt att hon har förtroende för mig, och att jag kan vara ett stöd, säger Saga.

Har du frågor om mentorskap? Kolla in vår FAQ!

Frågor och svar