Bli mentor

Vi behöver vuxna som vill stötta en ungdom. Ansök idag!

Ta första steget mot ett mentorskap och hjälp oss att förebygga ohälsa och utanförskap

Vi tycker att alla ungdomar i Sverige förtjänar en egen mentor, oavsett om de är glada, ledsna, uttråkade, aktiva eller får A eller F på proven.

Att vara tonåring kan kännas som en bergochdalbana. Starka känslor som pendlar upp och ner och mycket som händer i livet. Många ungdomar saknar en vuxen att vända sig till och här kan du spela en viktig roll.


Mentorprogram

Mentorskap är ett kraftfullt verktyg som stöttar ungdomar att växa till hälsosamma vuxna och får de att avstå från våld och droger. Oavsett vilket mentorskap du är intresserad av får du vara med och stärka ungdomars självbild och ge dem en stark framtidstro. Du lär dig även mer om dig själv under din tid som mentor.

BLI MENTOR

90 % av ungdomarna har fått en ökad självkänsla efter att ha haft en mentor.

69 % har blivit inspirerade inför framtiden tack vare Mentor Inspo.

Där för någon

Många unga saknar en vuxen att prata med. Du kan bidra genom att vara mentor.

Mentorprogrammet

Mentorprogrammet är en av grundstenarna i vår verksamhet. Genom att bli mentor stöttar du en ung människa under ett halvår eller ett år och gör en insats för ett bättre samhälle, nu och i framtiden.

Läs mer

Mentor Inspo

I Mentor Inspo peppar och inspirerar du ungdomar i årskurs sju, åtta och nio under en halvdag. Du berättar om ditt yrke och ger ungdomar en bredare syn på olika typer av jobb och vad man kan jobba med.

Läs mer

Möt Alexandra och Rebecca

Rebecca berättar att hon ville ha en mentor för att ha någon att prata med. Hon beskriver det som att hon har varit otrygg i sig själv och behövde en vuxen förebild. Det hade tidigare varit en turbulent period med hennes föräldrars skilsmässa, mobbning och kompisrelationer som varit tuffa. – Jag tyckte att det var skönare att prata med någon som inte var min familj. En person som inte var i min egen ålder och kunde ge mig ett nytt perspektiv, säger Rebecca.

”Som mentor får man mycket tillbaka”

Ett mentorskap handlar både om att ge och ta – som mentor får du så mycket tillbaka genom att träffa din ungdom några gånger i månaden. Sandras och Benedictas mentorskap har handlat mycket om att bygga ett starkt självförtroende och våga testa nya saker.

– Det känns jättevärdefullt att hon har förtroende för mig, och att jag kan vara ett stöd, säger Saga.

Har du frågor om mentorskap? Kolla in vår FAQ!

Frågor och svar