För skolor

TILLSAMMANS MOT ETT HÄLSOSAMT OCH DROGFRITT SVERIGE

Tillsammans skapar vi en väld där unga får växa och utvecklas hälsosamt och drogfritt

Genom våra olika program och projekt arbetar vi på Mentor med att ge ungdomar stärkt självkänsla, utökad egenmakt och mer framtidstro. Tillsammans med engagerade företag, skolor och vuxna utbildar vi unga, ger stöd till föräldrar, sprider kunskap och bildar opinion. 

Vi ser att fler ungdomar lever i fysiks ohälsa, känner sig stressade, utanför, mobbade och rädda. Detta kan leda till psykisk ohälsa och droganvändning, precis det vi på Mentor Sverige jobbar med att förebygga.

Tillsammans med er i skolan frigör vi kraften i det mänskliga mötet mellan vuxna och ungdomar genom det kraftfulla verktyget mentorskap. Alla våra program är dessutom utformade så att det passar in i läroplanen. Så att vi tillsammans kan få alla ungdomar att växa! Vad finns det för olika program för mig som skola att tadel av?

Nedan läser du mer om våra program. Men vi har två program som riktar sig till dig som skola. Mentor Inspo, där vi snackar vi om livet, studieval, arbete och karriär. I Mentor Boost genomför vi workshops där eleverna får hjälp att ta reda på vem de vill vara och vad de vill göra i framtiden. Mentor Talks är seminarium där vi pratar om viktiga ämnen, delar kunskap och inspiration, föreläsningar och kurser så att fler vuxna kan stärkas i sin roll som föräldrar och förebilder.

Vi har dessutom ett individuellt Mentorprogram som ungdomen på fritiden kan genomgå. För att få hjälp att hitta sig själv och få bättre självkänsla, framtidstro eller bara bra vägledning mot det yrke man siktar på. Läs mer om Mentorprogrammet här:https://mentor.se/skaffa-en-mentor/

BLI FOKUSSKOLA!

Har din skola behov av extra stöd. Då kan du bli en av våra fokusskolor. Hör av dig så berättar jag mer /Fayyad

Fayyad Assali
Verksamhetschef
+46761952099

Har du frågor om skolsamarbete? Kontakta mig!

Vad finns det för olika aktiviteter att ta del av?

MENTOR INSPO

Vi snackar livet, studieval, arbete och karriär. Eleverna får träffa några av våra inspiratörer som berättar om sin resa – varvat med frågor och annan interaktion. Korta sessions för framtiden! Läs mer och anmäl din skola idag!

MENTORPROGRAMMET

Vårt huvudprogram där man som ungdom får en mentor under sex månader. Någon som finns här för dig – oavsett vem du är, vad du vill göra eller vem du vill bli. Inget problem är för litet, ingen dröm är för stor.

MENTOR BOOST

Workshops med våra coacher där eleverna får grym kunskap. Under två inspirerande halvdagar pratar vi om vem du vill vara och vad du vill göra, oavsett om det är handlar om personlig utveckling eller framtida yrkesval.

MENTOR TALK

Formatet där vi pratar om viktiga ämnen, delar kunskap och inspiration. Föreläsningar och kurser våra experter så att fler vuxna kan stärkas i sin roll som föräldrar och förebilder.

Man blev mindre stressad när man fick veta andras vägar till sina yrken och att dom inte alltid var så ”perfekta”. Till vår skola kom en kille med dyslexi och jag kunde se att de inte alls
behövde förstöra för ens framtid.

Elev om Mentor Inspo

Bra variationen av yrken. Roligt med livesänding, att det sker i nutid, att andra skolor är med samtidigt

Lärare efter deltagit i Mentor Inspo