Du måste acceptera cookies för inriktning för att kunna titta på videos via YouTube.

Sveriges största digitala skolevent

Mentor Inspo Mega - Framtidens Jobb

Sveriges största digitala skolevent är tillbaka med ett rekordstort intresse och denna gång handlar det om Framtidens Jobb! Mentor Inspo Mega bjuder in tusentals högstadie- och gymnasieelever från hela landet att ta del av en spännande resa in i framtidens arbetsliv, helt kostnadsfritt. Programmet kommer att sändas live på Mentor Sveriges Youtube-kanal den 4 juni, mellan kl.10:00-11:00.

I programmet Mentor Inspo Mega – Framtidens Jobb har vi bjudit in spännande personer som delar med sig av sin kunskap, studier och karriär med fokus på framtidens jobb. Under en timma får eleverna en inblick i teman som AI och tech, hållbarhet och klimat, vård och mat. Eleverna kommer få konkreta tips från inspiratörerna om hur framtiden kan se ut i de olika branscherna och hur ungdomarna själva kan bidra och vara en del av utvecklingen. Framtidens Jobb handlar om att ge eleverna karriärinspiration för framtiden genom att erbjuda konkreta råd och värdefulla insikter som hjälper dem att navigera och förbereda sig för framtidens studieval och arbetsliv.

Bland de profiler som deltar finns bland annat Therése Lindgren, en av Sveriges största influencers, entreprenör och aktivist som har gjort stort avtryck inom hållbarhetsfrågor såväl som psykisk ohälsa. Therése kommer att dela med sig av sin resa och berätta varför hon anser hållbarhet är viktigt. Hennes medverkan på Mentor Inspo Mega kommer att bli en höjdpunkt för alla deltagare.

Therése Lindgren Mentor Inspo Mega

Andra inspiratörer som kommer att delta är:

Ankit Desai Snafu Records Mentor Inspo Mega
  • Ankit Desai är CEO på ett datadrivet skivbolag, Snafu Records. Ankit kommer att berätta vad AI är, hur han använder det i sitt yrke och hans studieval som lett honom till där han är idag.
Matilda Jackson står i trappuppgång - Mentor Inspo Mega
  • Matilda Jackson, krogdrottningen som ligger bakom nyöppnade restaurang Gondolen och Riche Fenix. Matilda är även styrelseordförande för Svenska Brasserier som äger många av Stockholms största restauranger. Hon kommer att dela med sig om hennes jobbresa dit och hur hon ser på framtiden inom branschen.
Julia Eklöf Mentor Inspo Mega
  • Julia Eklöf är utbildad personalvetare som provar på drömlivet i New York där hon tidigare varit Project Manager på Spotify. Julia kommer att dela med sig av sin resa och även sina bästa karriärtips för att få sitt drömjobb.
Alexander Zadruzny står i läkarsal, Mentor Inspo Mega
  • Alexander Zadruzny är läkarstudent och poet som också programlett det populära ungdomsprogrammet “Tänk till talkshow” på UR. Alexander brinner för ungdomar och att alla ska ha möjligheten att växa upp med samma förutsättningar. I programmet kommer han att prata om varför han pluggar till just läkare, hur han tänker om framtidens arbetsliv inom vården och dela med sig av sina studietips.
Sara Mecconen Mentor Inspo Mega programledare
  • Sara Mecconen är årets programledare i Mentor Inspo Mega. Hon är utbildad socionom och driver den populära podcasten Galdem a talk – som nu också blivit en liveshow.

 

Skolverket betonar vikten av att skolan rustar eleverna för det livslånga lärandet med tanke på förändringar i arbetslivet, digitaliseringen, teknisk utveckling och miljöfrågor. Elevens studie- och yrkesval är avgörande för deras framtid och där vill vi på Mentor vara med och bidra.

 

Missa inte chansen att delta i detta spännande event den 4 juni! Anmäl din skola här för att delta i detta digitala skolevent. Om inte er skola kan delta under livesändningen kan ni fortfarande ta del av programmet i efterhand.

 

Läs gärna mer om Mentor Inspo Mega här!

 

Är du nyfiken på att se andra programmen av Mentor Inspo Mega kika på vår Youtube-kanal.