Du måste acceptera cookies för inriktning för att kunna titta på videos via YouTube.

Träffa vårt mentorpar Jonathan och Mehran

Mentorparet har setts under sex år

Det var sex år sedan som Jonathan och Mehran påbörjade sitt mentorskap i Göteborg. Under våren 2022, gjorde vi på Mentor en intervju med mentorparet som då hade fortsatt att ses kontinuerligt – och i intervjun berättade de varmt om den relation som växt fram under åren som gått. Nu har vi fått en pratstund med dem igen för att se vad som hänt sen sist!

Hej Mehran! Vill du berätta lite om vad du gör just nu – och hur din relation till din gamla mentor Jonathan ser ut?

Jag går nu sista året på min utbildning inom maskinteknik och industriell ekonomi på KTH och arbetar extra samtidigt som maskinoperatör.

Min resa med Jonathan fortsätter och känns bara bättre och bättre för varje dag. Numera ser jag inte bara Jonathan som min mentor utan snarare som en mycket nära vän. Jag känner mig bekväm att nå ut till honom när jag behöver hjälp, råd eller bara någon att bolla idéer med.

Min strävan efter att utmana mig själv och flytta till en större stad ledde mig till Göteborg först, men staden kändes inte längre lika stor som förr. Det blev ett nytt mål att flytta till Stockholm, särskilt eftersom Jonathan bodde där och var en konstant inspirationskälla för mig.

Mehran från Mentorprogrammet
Mehran spelar ett parti chack med Jonathan på en av deras träffar

När jag började min utbildning på KTH blev det självklart att flytta till Stockholm, och Jonathan var en av anledningarna till att jag vågade och kände mig trygg att ta det steget. Att börja från början igen var utmanande, men med Jonathans stöd blev det enklare.

Efter ett och ett halvt år i Stockholm känns allt mer självklart, och Jonathan ordnade till och med att jag fick träffa några av hans kompisar och arbetskollegor i staden. Det hjälpte mig att knyta kontakter och känna mig mer hemma.

Till Jonathan vill jag säga: Vår resa fortsätter, och jag är djupt tacksam för dina insiktsfulla vägledningar. Jag ser fram emot att fortsätta växa och lära tillsammans.

Jonathan, du anmälde dig ju till att bli mentor för över sex år sedan. Varför tycker du att man ska engagera sig volontärt som mentor?

Varför folk ska engagera sig i Mentor är framförallt för att vidga sina vyer, komma i kontakt med folk man annars inte skulle kommit i kontakt med, vilket ger nya perspektiv och energi för livet.

Att engagera sig i Mentor har 100% varit ett positivt beslut för mig och något jag rekommenderar alla. Min bästa kompis har t.ex. precis gått med i Mentor.

Mentorpar från Mentor på restaurang
Jonathan och Mehran på en av sina tidiga träffar.

Hur har din och Mehrans resa sett ut, under de senaste åren?

Mehran har träffat både kollegor till mig, min släkt och mina vänner och är en integrerad del av mitt liv i dag. Det är viktigt att få flera olika kontaktytor när man kommer till ett nytt land eller stad. Mehran är väldigt ambitiös och har framgångsrikt börjat tävla i calistenics på sidan av studier och deltidsjobb. Det är fantastiskt att se Mehrans driv och ambition vilket smittar av sig – en underbar energi! En annan rolig sak var när Mehran lånade min lägenhet på Östermalm i Sthlm när jag var utomlands och bodde där med sin dåvarande flickvän.

Till en början i vårt förhållande var mentorsrollerna mer tydliga, dvs. där jag var Mentor till Mehran. Den linjen har mer och mer suddats ut där Mehran ställer krav på mig och min karriär, när jag borde fria till min flickvän osv. – vilket faktiskt ledde till att jag friade till min flickvän! Mehran är väldigt klok och jag lyssnar noga på hans input.

Här kan du läsa den första intervju med Jonathan och Mehran.

Är du intresserad av att veta mer om vad det innebär att vara en mentor och kanske själv ansöka om att bli en mentor eller skaffa en mentor? Läs mer här!