Du måste acceptera cookies för inriktning för att kunna titta på videos via YouTube.

Vårens Mentor Inspo Mega Entreprenörskap blev en succé

Mentor Inspo Mega Entreprenörskap

Vårens Mentor Inspo Mega Entreprenörskap, Sveriges största digitala skolevent, samlade över 12.000 högstadie- och gymnasieelever. För andra gången har Mentor bjudit in skolor över hela landet att delta och inspireras, denna gång på temat Entreprenörskap.

Vårens Mentor Inspo Mega Entreprenörskap, Sveriges största digitala skolevent, samlade över 12.000 högstadie- och gymnasieelever. För andra gången har Mentor bjudit in skolor över hela landet att delta och inspireras, denna gång på temat Entreprenörskap. I ett komplext och föränderligt samhälle behövs kreativa, idé- och initiativrika människor som har viljan och förmågan att se möjligheter och lösa problem. Enligt skolplanen finns det ett tydligt uppdrag att skapa förutsättningar för entreprenörskap i skolan och här vill vi bidra!

Vi bjöd in några av Sveriges främsta entreprenörer och samlade över 12.000 elever under en förmiddag i juni. Ett fullmatat program med olika inslag på temat entreprenörskap, studieval och jobb erbjöds. Tillsammans med inspiratörerna vill vi spräcka idén om att en entreprenör är eller behöver vara en viss typ av person, med en viss typ av egenskap eller bakgrund.

Programledare var Sofia Kacim, marknadschef på Mentor Sverige.

Sofia Kacim, Mentor Sverige

Prins Daniel gästar Mentor Inspo Mega

Vi hade äran att gästas av H.K.H. Prins Daniel som inledde programmet med inspirerande ord. Bland annat berättade han om sin egen resa som entreprenör och sa att

Ingenting går upp emot känslan av att lyckas när man har ansträngt sig hårt.

Prins Daniel, Mentor Sverige foto av

RedLocker – från skolbänken till succébolag

Efter den magnifika starten så var det dags för entreprenörerna Clara Lidman och Liza Eriksson som delade deras resa med RedLocker som startades från skolbänken som ett UF-företag och är nu ett succébolag med investeringar från SVT-programmet Draknästet. De hann med att svara på flera frågor som kommit in från skolever runt om i Sverige. Clara och Liza pratade också mycket om hur de ser på sitt företag och på entreprenörskap och menade bland annat att

I den här digitala världen är det viktigt att entreprenörer inte glömmer bort de mänskliga behoven.

/Liza Eriksson, grundare av RedLocker

Johannes Schildt, VD och medgrundare av KRY

Eleverna fick sedan följa med när Mentor Sverige hälsade på Johannes Schildt, VD och medgrundare av KRY på KRY-kontoret i Stockholm där han berättade om hur han blev entreprenör, men också tankar kring mod, drömmar och innovation.

Johannes Schildt, KRY, i Mentor Inspo Mega

Vanessa Lindblad – manager till Bianca Ingrosso och medgrundare av CAIA Cosmetics

Efter Johannes var det dags för serieentreprenören Vanessa Lindblad som gjort en spännande resa från Umeå via New York till att bli manager till Bianca Ingrosso, medgrundare av CAIA Cosmetics och nu investera i andra företag. Det blev ett personligt samtal om att våga även om man tvivlar, om vikten av ”rätt” relationer och varför det är avgörande att vara sann mot sig själv. En av sakerna som Vanessa delade med sig av till eleverna var

Jämför aldrig din resa med någon annans resultat!

Vanessa Lindblad Mentor Inspo Mega Entreprenörskap

Erik Hoekstra – FLOREA

Från mensskydd, digital vård och influencer marketing till trädgårdsbransch och blommor –   Erik Hokstra, grundare av FLOREA, som säljer blomsterfröer på nätet var nästa gäst.  Vi snackade med honom om varför det blev just blommor, och hur det är att axla vidare familjebusinessen samtidigt som man ska sätta sin egen prägel. Erik pratade bland annat om att inte ge upp och sa

Går det inte bra, så skulle jag säga försök igen.

Amelia Widell och Michaela Hamilton – kreativa själar

En viktig målbild med dagen var att visa för eleverna att det går att vara entreprenör inom alla olika typer av branscher. Du kan skriva, skapa och jobba kreativt. Det fick vi ta del av när vi gästades av kreativa själarna Amelia Widell och Michaela Hamilton i ett spännande samtal om att omvandla sin passion till ett företag. De delade generöst deras bästa tips för att få kreativitet att bli lönsamt, hur viktigt det är med nätverkande, och olika vägar till jobb.

Michela sa bland annat att  ”Väldigt få saker i livet är på liv och död”. Något som kan vara viktigt att påminna sig själv om ibland!

Salma Khalid från Ung Företagsamhet delar med sig av sina 5 bästa tips

Efter fullmatade pass med inspiratörerna var det dags att ge konkreta verktyg för att våga ta steget. Om man sitter med en idé eller dröm – hur gör man? Vi hade bjudit in Salma Khalid från Ung Företagsamhet som delade hennes 5 bästa tips för att komma igång!

Mentor Inspo Mega Entreprenörskap foto av Daniela Spiroska Spiroska

Özge Özen Zink från SEB

En av våra fantastiska samarbetspartners SEB deltog också i programmet. Med oss hade vi Özge Özen Zink som ansvarar för entreprenörssamarbeten på banken SEB och har en spännande bakgrund som Internationell Civilekonom, hälsostrateg och mindfulnessinstruktör med lång erfarenhet av att jobba med entreprenörer i startskedet. Hon delade varför mångfald är bra när det kommer till entreprenörskap. Hon pratade också om vad ett samhälle tjänar på, genom att inspirera till företagande och fostra innovativa samhällsmedborgare.

Se Mentor Inspo Mega i efterhand!

Mentor Sverige vill rikta ett stort tack till alla elever som deltog och våra fantastiska inspiratörer som bjöd på ovärderlig inspiration, konkreta tips och pepp inför framtiden.

Missa inte att du kan se hela eventet i efterhand på Mentor Sveriges Youtube-kanal.

Läs gärna mer om Mentor Inspo Mega här!

Foto på Prins Daniel av Erika Germark. Foto på Johannes Schildt via Kry. Övriga fotografier av Daniela Spiroska.