Du måste acceptera cookies för inriktning för att kunna titta på videos via YouTube.

Mentor Boost på Kista grundskola

Simon imponeras av ungdomarnas driv och engagemang

En solig fredag i juni höll vi Mentor Boost på Kista grundskola. Simon Johansson, som är trainee på vårt partnerföretag OKQ8 var med för första gången och imponerades av ungdomarnas driv och engagemang.

– Jag tycker att alla som har möjlighet att ställa upp som coach på Mentor Boost ska ta den chansen. Om inte för att lära sig något själva och ha intressanta diskussioner, så för ungdomarnas rätt till att få prata framtid och drömma om nästa steg i livet, säger Simon.

Simon Johansson

Simon fick fin kontakt med eleverna på Kista grundskola och diskuterade allt från självkörande bilar till framtidens mediciner. Ungdomarna uppskattade att prata med en vuxen utanför familjen eller skolan. Det var givande att lämna arbetsuppgifterna åt sidan en förmiddag och förhoppningsvis påverka eleverna att intressera sig för ett nytt område, fundera över framtiden eller läsa på om en gymnasielinje de inte visste fanns.

 

Från Mentor Boost tar jag framför allt med mig ungdomarnas imponerande syn på framtiden.

Simon Johansson

– De hade planer på vad de skulle studera, vad de skulle jobba med och vad som var viktigt för dem i framtiden. Dessutom pratade vi mycket om värderingar och alla var rörande överens om att nära och kära alltid måste komma i första hand, vilket var fint att höra från ett gäng tonåringar, berättar Simon.

 

Deltagare på Mentor Boost

 

15-åriga Simon hade inte så mycket planer för framtiden men var ändå stressad över att den måste bli bra, vilket var en känsla han märke delades av flera elever.

 

Mitt bästa tips till 15-åriga Simon hade varit att lita på att det löser sig. Följ magkänslan och gör saker du tycker verkar spännande så faller resten på plats så småningom.

Simon Johansson

Är du nyfiken på att vara coach på Mentor Boost? Läs mer och anmäl dig här!

Författare: Salem Desalegn