Du måste acceptera cookies för inriktning för att kunna titta på videos via YouTube.

Hemsös vd Nils Styf inspirerar ungdomar digitalt

Nils Styf som är vd på Hemsö, en av Mentors partners, har nyligen genomfört sitt första tillfälle som Jobbmentor. Genom programmet Jobbmentor får ungdomar ta del av digitala presentationer från inspiratörer som delar sina erfarenheter av arbetslivet och vägen dit.

Att veta vilket yrke man vill satsa på som tonåring är inte alltid lätt. Nils Styf var inte säker på vad han ville jobba med när han var ung, men han visste att han ville kunna vara flexibel. I slutet av oktober genomförde Nils sitt första tillfälle som digital Jobbmentor för 150 högstadieelever via Zoom. Uppvuxen i bland annat Mexiko, USA och Sverige är Nils inte främmande för nya upplevelser eller att testa på nya saker, något som han ville förmedla till ungdomarna.

– Jag brukar säga ”om man tröttnar så testar man något nytt”, berättar Nils.

Många ungdomar kan uppleva en stress och oro inför gymnasievalet och här menar Nils att Jobbmentor kan göra stor skillnad. Som tonåring i Botkyrka minns han själv att han saknade en mentor som kunde vägleda och ge tips inför framtiden.

– Det fanns inte så mycket förebilder på det sättet när jag växte upp: personer som kunde vägleda inför till exempel fortsatta studier och arbetslivet. Det är för mig ett viktigt sätt man kan göra skillnad på genom att vara Jobbmentor.

Det är bra att vara nyfiken och våga prova nya saker

Nils Styf, vd Hemsö

En fråga om samhällsansvar

Nils anser att alla har ett ansvar att engagera sig i ungdomsfrågor, både individer och företag. För honom är det viktigt att känna att han ger tillbaka. Han ser på Hemsös engagemang i Mentor Sverige som ett sätt att interagera och inspirera den yngre generationen samt bidra till samhället i stort.

– Det är viktigt att vi alla tar samhällsansvar. Jag tycker vi är lite dåliga på att umgås över generationer i Sverige och Jobbmentor är ett sätt att göra just det. Dessutom kanske din medverkan kan inspirera ungdomar att studera vidare, vilket i sin tur är bra för näringslivet.

Hemsö är ett fastighetsbolag som är fokuserade på samhällsfastigheter, vilket innebär att bland annat skolor är ett av deras största fokus. Detta gör det extra relevant för dem att engagera sig i Mentor menar Nils.

– Några skolor som är engagerade i Mentor är skolor som vi äger, och då är det ju extra kul att vara med och inspirera de ungdomar som går där, säger han.

Vikten av att vara nyfiken

Nils poängterar vikten av att våga bryta sina mönster och menar att bara för att du en gång har valt ett yrke eller en karriär betyder det inte att du måste stanna där.

– När jag var tonåring ställde jag mig själv frågan ”vad ska jag bli när jag blir stor?” Och nu 25 år senare ställer jag mig fortfarande samma fråga. Jag tror definitivt att jag kommer göra nya saker framöver. Jag tror inte på att man väljer en sak och så gör man det hela livet, avslutar Nils.

Bli Jobbmentor du också och inspirera en ungdom! Anmäl dig här.

Mentor Sverige är en ideell organisation vars vision är en värld där unga får växa och utvecklas hälsosamt och drogfritt. Genom det kraftfulla verktyget mentorskap arbetar Mentor med att ge ungdomar stärkt självkänsla, utökad egenmakt och mer framtidstro. Tillsammans med engagerade företag, skolor och vuxna genomför Mentor Sverige program för unga, ger stöd till föräldrar, sprider kunskap och bildar opinion.

Senaste nyheterna

Visa alla nyheter

Ungdomar skapar nya designer till IKEA

Under våren 2024 inleddes ett samarbete mellan vår partner IKEA och organisationen Möllans Basement, i Malmö.  I projektet kommer ungdomar...
Läs mer

Ett gruppmentorskap om entreprenörskap och företagsekonomi

Entreprenörskap, företagsekonomi och att gå från affärsidé till verklighet är några av områdena som Özge Özen Zink och Yasser Kaddour...
Läs mer

Tahir om sin medverkan i Mentor Boost

Tahir Khan är en av Mentor Sveriges mest flitiga volontärer och har engagerat sig som mentor, coach och inspiratör sedan...
Läs mer

AstraZeneca och Mentor Sverige i samarbete

Tillsammans med vår general partner AstraZeneca genomför vi pilotprojektet Boost4Life som syftar till att stärka ungas mentala hälsa och välbefinnande...
Läs mer

Champ på SEB om sin medverkan i Mentor Inspo

Chanakiet ”Champ” Sonthinoi är projektledare på SEB och har under våren deltagit i Mentor Inspo. Det är ett digitalt program...
Läs mer

7 miljoner kronor till arbetet för att stärka ungas framtidstro

Vid Svenska Postkodlotteriets Årliga utdelning den 14 mars stod det klart att Mentor Sverige är en av de 61 ideella...
Läs mer

Träffa vårt mentorpar Jonathan och Mehran

Det var sex år sedan som Jonathan och Mehran påbörjade sitt mentorskap i Göteborg. Under våren 2022, gjorde vi på...
Läs mer

Träffa Tone Myhre-Jensen på Advokatfirman Cederquist

Sedan 2014 har Advokatfirman Cederquist engagerat sig i Mentor Sveriges verksamhet och inspirerat unga inför framtidens liv och arbetsliv. För...
Läs mer

KPMG på Mentor Boost

En kall februarionsdag deltog fyra coacher från Mentor Sveriges partnerföretag KPMG i Mentor Boost. Eleverna och coacherna diskuterade inre och...
Läs mer

Rihab Garci blir gruppmentor

Rihab Garci kommer under våren vara gruppmentorer till ungdomar från Mentor Sverige – med inriktning mot litteratur och författarskap.
Läs mer