Du måste acceptera cookies för inriktning för att kunna titta på videos via YouTube.

Fayyad Assali och Ulrika Areskog Lilja

Tankar, framtidsdrömmar och fnitter på Mentor Boost

Från bankens tysta och luftkonditionerade kontor till kvava klassrum, fyllda av sorlande elever. Ett 30-tal medarbetare från SEB deltog i förra veckan i Mentor Boost, en workshop med syfte att öka studiemotivationen samt stärka ungas självkänsla och framtidstro.

Zebiba Said

Ett bra initiativ, jag önskar att det hade funnits något liknande när jag var ung. Det är roligt, men också utmanande att möta ungdomarna på deras nivå och prata om ämnen som självkänsla, personliga egenskaper och värderingar.

– Zebiba Said, HR-Coordinator, SEB

Zebiba Said deltog på torsdagen tillsammans med nio kollegor vid en halvdags workshop på Tallbackaskolan i Solna. På onsdagen var det elva andra medarbetare som träffade åttondeklassare på samma skola och dagen därförinnan deltog nio medarbetare i Göteborg i Mentor Boost på Ryaskolan i Biskopsgården.

– Grundtanken med Mentor Boost är kombinera den personliga utvecklingen med den professionella för vi anser att de hör ihop. Det finns en direkt korrelation mellan hur stark min självkänsla är, hur mycket jag känner att jag kan påverka min tillvaro och min framtidstro. Vi vill ge både inspiration och verktyg att jobba med, säger Fayyad Assali, verksamhetschef, Mentor Sverige, som var med på Tallbackaskolan.

Tallbackaskolan

Upplägget på workshoppen utgår från den japanska livsfilosofin Ikigai, som handlar om det som ger en människa ett syfte – ”en anledning att stiga upp på morgonen”. Tillsammans med coacherna diskuterade eleverna vad de är intresserade av, värderingar och personliga egenskaper vilket till slut mynnade ut i ett samtal om deras framtida drömarbetsplats och yrkesval.

Jesper Lannerö

Bland coacherna som deltog på torsdagen fanns Jesper Lannerö, från Private Wealth Management & Family Offices på SEB. Så här svarar han på frågan om varför han deltar.

För att det är väldigt, väldigt givande att få höra ungdomarnas syn på saker och ting. 

– Jesper Lannerö, från Wealth Management & Family Offices, SEB

Kristin Nordin

Kristin Nordin, som tillhör samma division, är inne på samma sak.

– Det är roligt att få inspiration och nya intryck från en annan del av verkligheten. Det är ett bra sätt att komma ut ifrån vår egen finansbubbla, säger hon.

Runt om i klassrummen hördes livliga samtal, men också en del fnitter. Det märktes att det fanns en viss ovana att prata om allvarliga ämnen inför kamraterna.

– Det var jätteintressant, men inte så enkelt att få igång en dialog. Ungdomarna är nyfikna, men i sin egen bubbla på något sätt. De relaterar mycket till varandra och är upptagna av varandras reaktioner, säger Kristin Nordin.

Houda Abdalla

Houda Abdalla, som var en av workshopledarna från Mentor var nöjd med dagen.

– Det är en jättebra aktivitet som väcker frågor som alla ungdomar kanske inte tänkt mycket på. Det inspirerar dem att blicka inåt och utåt. Även om vissa i grupperna inte pratar lika mycket som andra så ser vi i utvärderingarna efteråt att de sätter stort värde på aktiviteten, säger hon.

Från workshoppen i Göteborg delar Fredrik Björnerud, Företag & Privatkunder, med sig av sina tankar.

Det var många spännande tankar, stora drömmar och mål som förmedlades. Jag blir verkligen glad och berörd av hur mycket kreativitet och hopp det finns. Men att gå i nian i dag är uppenbarligen en utmaning.

– Fredrik Björnerud, Företag & Privatkunder, SEB

Läs mer om Mentor Boost här.

Författare: Filippa Bejhed

Mentor Sverige är en ideell organisation vars vision är en värld där unga får växa och utvecklas hälsosamt och drogfritt. Genom det kraftfulla verktyget mentorskap arbetar Mentor med att stärka ungdomars motståndskraft och frigöra deras potential. Tillsammans med företag, skolor och vuxna genomför Mentor Sverige program för unga, ger stöd till föräldrar, sprider kunskap och bildar opinion.

Tankar, framtidsdrömmar och fnitter på Mentor Boost

Visa alla nyheter

Mentor Sveriges inspirationslunch

Tidigare i april bjöd Mentor Sverige in sina partnerföretag till advokatfirman Cederquists vackra lokaler för att berätta om verksamheten, lyfta...
Läs mer

Mentor Sverige på Sätraskolan

Under gårdagens statsbesök hade den finska delegationen, anförd av Fru Innes-Stubb och med H.M. Drottning Silvia i spetsen, en givande...
Läs mer

Ungdomar skapar nya designer till IKEA

Under våren 2024 inleddes ett samarbete mellan vår partner IKEA och organisationen Möllans Basement, i Malmö.  I projektet kommer ungdomar...
Läs mer

Ett gruppmentorskap om entreprenörskap och företagsekonomi

Entreprenörskap, företagsekonomi och att gå från affärsidé till verklighet är några av områdena som Özge Özen Zink och Yasser Kaddour...
Läs mer

Tahir om sin medverkan i Mentor Boost

Tahir Khan är en av Mentor Sveriges mest flitiga volontärer och har engagerat sig som mentor, coach och inspiratör sedan...
Läs mer

AstraZeneca och Mentor Sverige i samarbete

Tillsammans med vår general partner AstraZeneca genomför vi pilotprojektet Boost4Life som syftar till att stärka ungas mentala hälsa och välbefinnande...
Läs mer

Champ på SEB om sin medverkan i Mentor Inspo

Chanakiet ”Champ” Sonthinoi är projektledare på SEB och har under våren deltagit i Mentor Inspo. Det är ett digitalt program...
Läs mer

7 miljoner kronor till arbetet för att stärka ungas framtidstro

Vid Svenska Postkodlotteriets Årliga utdelning den 14 mars stod det klart att Mentor Sverige är en av de 61 ideella...
Läs mer

Träffa vårt mentorpar Jonathan och Mehran

Det var sex år sedan som Jonathan och Mehran påbörjade sitt mentorskap i Göteborg. Under våren 2022, gjorde vi på...
Läs mer

Träffa Tone Myhre-Jensen på Advokatfirman Cederquist

Sedan 2014 har Advokatfirman Cederquist engagerat sig i Mentor Sveriges verksamhet och inspirerat unga inför framtidens liv och arbetsliv. För...
Läs mer