Du måste acceptera cookies för inriktning för att kunna titta på videos via YouTube.

Aryan, Harris, Mande och Isra från #KärlekFörOrten

Kärlek till orten på alla hjärtans dag

Ungdomsorganisationen Mentor Sverige lanserar #KärlekFörOrten den 14 februari. Kampanjen är ett initiativ för att ge kärlek till förorten samt utmana stigman och den många gånger negativa bilden av förorten. I #KärlekFörOrten berättar Aryan från Akalla, Isra från Rinkeby, Mande från Hässelby och Harris från Kista om sina förebilder. Ungdomarna är mellan 15 och 18 år och berättar om hur vuxna väglett och bidragit till motivation att våga.

Mentor Sverige firar alla hjärtans dag genom att sprida kärlek till förorten tillsammans med engagerade opinionsbildare, partnerföretag, organisationer och allmänheten. Kampanjen #KärlekFörOrten utmanar den rådande bilden av förorten som alltför ofta associeras med kriminalitet, skottlossningar, skoltrötthet och samhällsförakt samt visar vilken positiv inverkan förebilder kan ha på unga.

Mentor Sveriges plan på fokus, förankring och långsiktighet i orten genom starka skolsamarbeten blev verklighet under förra året. I år vill vi optimera våra befintliga samarbeten och utöka till flera skolor. Genom våra insatser vill vi helt enkelt visa vår kärlek för orten genom att göra det vi gör bäst, och skapa utrymme och en plattform för ortens fantastiska röster och initiativ.

Fayyad Assali, verksamhetschef, Mentor Sverige
FÖR ATT LYFTA UNGAS RÖSTER
Syftet med #KärlekFörOrten är att höja ungdomars röster, ge dem en plattform att uttrycka sig kring deras område samt att påverka narrativet om orten genom att lyfta positiva förebilder. I #KärlekFörOrten kommer man att få träffa Aryan från Akalla, Isra från Rinkeby, Mande från Hässelby och Harris från Kista, alla mellan 15 och 18 år. Ungdomarna berättar om sina förebilder – tränare, lärare och vänner.

Min förebild är Sanna som hade den här mentorsrollen på Rinkebyskolan. Hon gjorde det där extra. Hon stannade kvar i skolan utanför arbetstid, hon lyssnade på saker hon egentligen inte behövde lyssna på. Hon hade typ alla roller man kan ha på en skola och gjorde allting. Man kunde lita på henne.

Isra, #KärlekFörOrten

Är du nyfiken på att bli mentor? Läs mer och anmäl dig här.

Författare: Filippa Bejhed

Mentor Sverige är en ideell organisation vars vision är en värld där unga får växa och utvecklas hälsosamt och drogfritt. Genom det kraftfulla verktyget mentorskap arbetar Mentor med att stärka ungdomars motståndskraft och frigöra deras potential. Tillsammans med företag, skolor och vuxna genomför Mentor Sverige program för unga, ger stöd till föräldrar, sprider kunskap och bildar opinion.

Senaste nyheterna

Visa alla nyheter

Claes och Malte – intervju med ett mentorpar

För fem år sedan kom Mentor till Maltes skola i Spånga för att berätta om mentorprogrammet. Han valde att hoppa...
Läs mer

Mentor Boost på Kista grundskola

En solig fredag i juni höll vi Mentor Boost på Kista grundskola. Simon Johansson, som är trainee på vårt partnerföretag...
Läs mer

Kaleb på SEB om sin medverkan i Mentor Inspo

Kaleb Mocye är företagsrådgivare på SEB, i Göteborg. Under våren deltog han i Mentor Inspo – ett digitalt program med...
Läs mer

Ensam är inte stark

Många ungdomar saknar en vuxen att prata med, någon som lyssnar, stöttar och bryr sig. Det finns en etablerad, men...
Läs mer

AstraZeneca och Mentor Sverige i nytt samarbete för att öka ungas framtidstro

Tillsammans med Mentor Sverige startar AstraZeneca ett nytt pilotprojekt, Boost4Life, för att stärka ungas mentala hälsa och välbefinnande i Sverige. 
Läs mer

Vårens Mentor Inspo Mega Entreprenörskap blev en succé

Vårens Mentor Inspo Mega Entreprenörskap, Sveriges största digitala skolevent, samlade över 12.000 högstadie- och gymnasieelever. För andra gången har Mentor...
Läs mer

Broadgate - Mentor Boost på Kungsklippeskolan

En tidig morgon samlas vi på Kungsklippeskolan i Huddinge tillsammans med förväntansfulla medarbetare från fastighetsbolaget Broadgate.
Läs mer

En inspirerande lunch den 19 april 2023

Mentor Sverige bjöd in sina företagspartners till advokatfirman Cederquists vackra lokaler för att dela kunskap och inspiration, visa uppskattning samt...
Läs mer

Magnus Kamryd och Liam är ett av våra mentorpar

I oktober förra året, blev Magnus Kamryd matchad med Liam, 14 år, i Mentorprogrammet. Idag 6 månader senare, är de...
Läs mer

En oväntad vänskap – 10 år senare 

Varje år, sedan 1996, har nya relationer inletts genom Mentor Sveriges Mentorprogram. För 10 år sedan inleddes en ny relation...
Läs mer