Du måste acceptera cookies för inriktning för att kunna titta på videos via YouTube.
Många ungdomar saknar en vuxen att prata med – och det vill vi ändra på, genom den beprövade metoden mentorskap. En mentor är en person som lyssnar och finns där för en ung person mellan 13-19 år. En vuxen förebild att prata med, att hitta på roliga aktiviteter på fritiden med, som kan hjälpa till med att skriva ett CV – och lite till. Mentorskapet varar i sex månader och kan förlängas upp till tolv månader.
Tillsammans ger vi fler ungdomar möjligheten att växa upp hälsosamt, hitta sina styrkor och få möjlighet att utvecklas för att nå sin fulla potential. Var med och gör skillnad och bli mentor!
Vi har individuella mentorskap eller gruppmentorskap. Du väljer det som passar dig bäst. Båda mentorskapen går ut på att ni har liknande förväntningar och intresse. Därför behöver du besvara en enkät på ca 3-5 minuter och genomgå en intervju innan du matchas. Psst. Missa inte vårt nya Gruppmentorskap på tema Friluftliv! Läs mer nedan.
Här hittar du ansökan till att bli mentor. Du matchas sedan med en ungdom vi tror passar just dig....
Här hittar du ansökan till att bli gruppmentor till två- sex ungdomar baserat på ditt yrke och/eller dina intressen. ...
Brinner du för naturen och vill dela med dig av dina kunskaper kring friluftsliv till ungdomar? Då ska du anmäla dig som gruppmentor med inriktning mot friluftsliv.
Ni ses i en grupp om två-sex ungdomar, en gång i månaden under ett halvår. Vi har bokat in roliga aktiviter åt er och andra mentorpar som t ex höghöjdsbana, klättring, skidåkning, tävlingar i skogen med mera. Du och ungdomarna ses på bestämda datum under hösten och våren och ledare från Mentor och Friluftsfrämjandet är med och guidar och projektleder. Du fungerar som en uppmuntrande och engagerad vuxen som kan finnas där för ungdomarna under tillfället.
Ansökan om att bli gruppmentor pågår hela tiden och vi startar under grupper i Stockholm, Göteborg och Kristianstad.
Mentor Sverige arbetar utifrån en Child-Safe-Guarding rutin och som en del av vår matchning kommer vi därför kontrollera att våra mentorer inte dömts för olaga handling som innefattar kränkande behandling av barn och minderåriga.