Bli mentor

Hos oss är en mentor en person som respekterar och lyssnar. En som inspirerar, som man kan utbyta tankar med. Vi har två olika program som du kan anmäla dig till, med olika inriktning och arbetsinsats: Individuella mentorprogrammet och Jobbmentor. Varmt välkommen till Mentor!


Ta första steget mot ett mentorskap

Bli mentor

Att vara mentor är både ett givande och tagande. Du gör något viktigt för en ung människa, men du kommer också själv att utvecklas genom mentorskapet – det är något de flesta av våra mentorer vittnar om. Allt du behöver göra är att ge av din tid, många unga behöver fler vuxna som lyssnar och stöttar. Den personen kan vara du.

Läs mer om mentorskap >

Bli Mentor


Jag har läst och accepterat villkoren.

Du behöver inte vara perfekt – du behöver bara vara en schysst vuxen

Många frågar oss vad det innebär att vara mentor – och ställer kanske också för höga krav på sig själva. Att vara mentor innebär att stötta och lyssna, du behöver inte vara en perfekt förebild. Många unga behöver helt enkelt en extra vuxen resurs som inte är en förälder, lärare eller någon annan som är involverade i deras dagliga liv. Vi kan alla göra skillnad i någons liv – även du!

"Det var skönt att ha någon att prata med"

Mehdi Ali hade en mentor när han var tonåring. Som vuxen beslutade han att själv engagera sig och starta ett mentorår med en ungdom. I Svt:s intervju berättar han om varför mentorskapet var viktigt för honom, och varför han valt att ge av sin tid idag, som vuxen.

– Det var skönt att ha någon att prata med, om det behövdes, säger ha.