Bli mentor

Hos oss är en mentor en person som respekterar och lyssnar. En som inspirerar, som man kan utbyta tankar med. Vi har två olika program som du kan anmäla dig till, med olika inriktning och arbetsinsats: Individuella mentorprogrammet och Jobbmentor. Varmt välkommen till Mentor!


Ta första steget mot ett mentorskap

Bli mentor

Att vara mentor är både ett givande och tagande. Du gör något viktigt för en ung människa, men du kommer också själv att utvecklas genom mentorskapet – det är något de flesta av våra mentorer vittnar om. Allt du behöver göra är att ge av din tid, många unga behöver fler vuxna som lyssnar och stöttar. Den personen kan vara du.

Läs mer om mentorskap >

Bli Mentor


Jag har läst och accepterat villkoren.

Du behöver inte vara perfekt – du behöver bara vara en schysst vuxen

Många frågar oss vad det innebär att vara mentor – och ställer kanske också för höga krav på sig själva. Att vara mentor innebär att stötta och lyssna, du behöver inte vara en perfekt förebild. Många unga behöver helt enkelt en extra vuxen resurs som inte är en förälder, lärare eller någon annan som är involverade i deras dagliga liv. Vi kan alla göra skillnad i någons liv – även du!

"Det var skönt att ha någon att prata med"

Mehdi Ali hade en mentor när han var tonåring. Som vuxen beslutade han att själv engagera sig och starta ett mentorår med en ungdom. I Svt:s intervju berättar han om varför mentorskapet var viktigt för honom, och varför han valt att ge av sin tid idag, som vuxen.

– Det var skönt att ha någon att prata med, om det behövdes, säger ha.

Inspirera unga genom Jobbmentor

Ge unga en bild av ditt yrke

Frisör, ekonom, vd, konstnär, polis, tunnelbanechaufför eller skådis? Spelar ingen roll – vi behöver din insats. Många unga har liten eller ingen aning vad de ska jobba med när de blir vuxna, i högstadiet handlar mycket om gymnasievalet och vilken väg man ska gå. Här kan du göra en insats genom att berätta om ditt yrke och hur din livsväg har sett ut. Jobbar du ens med det du trodde att du skulle som tonåring? Kanske har du haft flera olika yrken? En förmiddag är allt som behövs!

Anmäl dig som jobbmentor direkt

Visste du att 7 av 10 ungdomar tycker att de vet för lite om arbetsmarknaden och hur man får ett jobb? Du kan göra en insats! Bara genom att berätta hur du valde din yrkesbana, hur din väg har sett ut och vad du gör på ditt jobb kan du inspirera unga att hitta sin väg.